Sos de ciuperci și smîntînă

Sos de ciuperci și smîntînă

                                                            Sos din smîntină și ciuperci

Ingrediente: 300 gr ciuperci, 200 gr smîntînă cu un procent înalt de grăsime, 3 linguri de făină, 1 ceapă, 1 frunză de dafin, piper după gust, sare după gust.

Vom spăla bine ciupercile. Le tăiem după forma dorită, după care le fierbem 20 min pentru ca sosul sa nu aibă o culoare întunecată.

Punem într-o farfurie smîntîna și făina, și adăugăm vreo 200 ml apă. Amestecăm bine compoziția.

Tăiem ceapa cuburi mici și o punem să se călească vreo 10 min pe tigaia încinsă cu ulei. Adăugăm ciupercile deja fierte. Le lăsăm la foc mediu să se rumenească. După ce ciupercile s-au rumenit frumos, adăugăm aici compoziția din smîntînă. Adăugăm apă și amestecăm. Punem sarea, frunza de dafin și piperul. Lăsăm să fiarbă 15 min.

Sosul este gata. Putem presura deasupra cașcaval dat prin răzătoare și puțină verdeață. Se servește cu mămăligă, cartofi piureu, terci sau spaghetti.

Poftă bună...