Tartă cu dovlecei și piept de pui

Tartă cu dovlecei și piept de pui

                                                           Tartă din dovlecei și piept de pui

Ingrediente pentru aluat: 230 gr făină, 1 ou, 100 gr unt, un praf de sare, jumătate linguriță de praf de copt.

Ingrediente pentru umplutură: 2 dovlecei mari, 400 gr piept de pui, 2 roșii, 200 gr cașcaval, 1 ou, 100 ml lapte.

Mai întîi pregătim tava pentru aluat. O tapetăm cu hîrtie pentru copt. Pregătim aluatul. Dăm prin răzătoare untul, dacă este rece. Dacă este de temperatura camerei, îl punem direct în vasul în care vom modela coca de aluat. Adăugăm oul, sarea. Amestecăm bine compoziția. Adăugăm doar 200 gr de făină împreună cu praful de copt. Modelăm coca de aluat. Dacă aluatul va necesita restul făinii, adăugăm ce ne-a rămas.


Întindem coca de aluat cu citorul de mărimea tavei în care vom face tarta. Punem foaia în tavă.

Pregătim legumele și carnea. Dovlecelul îl tăiem felii subțiri, roșiile-roți, carnea- felii, cașcavalul- felii. Punem sare peste dovlecei și îi lăsăm 20 min să iasă sucul. Rotim fiecare felie de dovlecel, împreună cu pieptul de pui și cașcavalul, pînă nu terminăm toată umplutura. Toată acțiunea o facem în tavă. După ce am terminat, de modelat umplutura, punem între straturi, roțile de roșii.Într-o farfurie batem oul cu cele 100 ml lapte. Adăugăm un praf de sare. Cu ajutorul unei lingure, turnăm compoziția pe suprafața tartei.


Dăm tarna în cuptorul supraîncălzit la 200C timp de 30 min, apoi la temperatura de 180 C timp de 20-30 ( depinde de cuptor).Bunica recomandă