Tocăniță de legume

Tocăniță de legume

                                                                  Tocaniță din legume

Ingrediente: 500 gr roșii, 1 kg ardei, 2 ceape mari, 2,3 frunze de dafin,boabe de piper aromat, sare după gust, piper după gust.

Se spală legumele bine sub jet de apă. Ceapa o decojim. Ardeii îi punem într-o tavă tapetată cu hîrtie și îi dăm în cuptor la 200C să se rumenească ( aproximativ 20 min).

După ce ardeii s-au rumenit, îi punem într-un pachet și îi acoperim cu un prosop. În lăsăm așa vreo 20 min. În așa fel, ardeii se vor decoji foarte repede, fără prea mult efort.

După ce am decojit ardeii, îi rumenim cîteva minute în tigaie cu puțin ulei.

Între timp, pregătim celelalte legume. Ceapa o putem tăia cuburi mărunte, dar o putem da cîteva secunde în blender. Roșiile, la fel, le dăm cîteva secunde în blender.,2 ardei ii taiem pai Mai întîi călim pe tigaie cu vreo 70 ml ulei ceapa si ardeii( 5-6 min), după care adăugăm roșiile. Punem sarea, frunză de dafin și piperul. Lăsăm legumele să se înăbușe sub capac,pînă ce sucul de la roșii puțin va scădea.



Punem compoziția de roșii pe un platou, iar deasupra aranjăm ardeii rumeniți. Deasupra putem presura verdeață. 

Poftă bună.



Bunica recomandă