Tort sărat din dovlecei

Tort sărat din dovlecei

                                                           Tort sărat din dovlecei

Ingrediente aluat: 2 dovlecei mari,dar tinerei,4 oua,2 lingurite sare,usturoi,1 ceapa mare,1 pahar de faina(paharul de 250 ml.)

Ingrediente umplutură: 6 rosii,400 gr.maioneza,2 oua fierte pentru ornare.

 Se amestecă îngredientele pentru clătitele din dovlecei. Batem mai întîi ouăle cu sarea. Adăugăm dovleceii dați prin răzătoare,ceapa trecuta prin razatoare,usturoiul, apoi adăugăm făina treptat. Din aluatul obținut se fac clătitele.

Se încinge tigaia cu puțin ulei și punem aluatul cu ajutorul unui polonic, cu o lingura ajutam aluatul să se răspîndească pe întreaga suprafață a tigăii. Coacem clătitele pe ambele părți,foc mic, pînă se rumenesc fumos. Vom obține 5-7 clătite.

Pregătim ingredientele pentru umplutură. Rosiile le tăiem rondele.

Ansamblăm tortul. Fiecare clătită o ungem cu maioneza,punem rondele de roșii. Repetam pina terminam clatitele.Pe suprafața și marginile presurăm galbenușul și albușul.

Tortul din dovlecei este gata. Se servește îndată ce s-a ansamblat. Poftă bună.