Varză cu carne la ceaun

Varză cu carne la ceaun

                                                             Varză cu carne la ceaun

Îmi place mult acest fel de mîncare. Pe lîngă faptul că este foarte gustoasă, este și sănătoasă, întrucît conține varză proaspătă și legume, iar carnea îi dă un gust îmbătător. Prefer să pregătesc această mîncare în sezonul de toamnă, cînd legumele sunt în toi și totul este proaspăt. Un deliciu de te lingi pe degete. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 600 gr varză, 500 gr carne de porc sau pasăre, 3 cartofi mijlocii, 1 morcov mare, 2 linguri pastă de tomate, 1 frunză de dafin, sare și piper după gust.

Pregătim ingredientele. Varza o tăiem după dorință. Morcovul îl tăiem roți. Carnea o bucățim. Cartofii îi tăiem cuburi.


Se pregătește carne. Carnea bucățită se pune la călit în ceaun cu puțin ulei. Cînd carnea a eliminat lichid, dăm focul mai tare și așteptăm ca lichidul să se evapore. Dăm focul la minim și așteptăm ca carnea să se rumenească puțin.


Punem ceapa să se rumenească. 

Cînd ceapa s-a rumenit, adăugăm varza, morcovul și cartofii. Lăsăm totul să se înăbușe vreo 5 min treptat amestecînd. Adăugăm pasta de tomate,  sarea și piperul. Turnăm vreo 150 ml apă și punem capacul ( la foc mic).Varza cu carne la ceaun va fi gata peste 15 min. Poftă bună.

Bunica recomandă