Babă albă ca la bunica

Babă albă ca la bunica

                                                                                       Babă albă                     

Ingrediente: 400 gr  tăieței de casă sau din comerț, 8 ouă, 250- 300 ml lapte (depinde de mărimea ouălor), 50 ml ulei sau unt topit, 150- 200 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat, stafide sau alte fructe la dorință.


Tăiețeii se fierb 5- 7 min în apă clocotită cu cîteva linguri de ulei. Se strecoară și se răcesc sub jetul de apă rece. Se adaugă uleiul și se amestecă. Ouăle se bat cu zahărul, se adaugă zahărul vanilat. 

Ouăle bătute se toarnă peste tăieței. Se amestecă compoziția.

Cîte puțin se adugă laptele, mai apoi cele 50 sau 100 ml la necesitate. 

Se coace timp de 1 oră, la temperatura de 180 grade.

Baba se răcește bine, mai apoi se taie în bucăți mici. Se presoară cu zahăr sau se pudrează.


Poftă bună!!!