Babă din tăieței în două culori

Babă din tăieței în două culori

                                                         Babă din tăieței în două culori

Joc de culori la tradiționala și delicioasa babă albă sau moșneag ,cum i se mai zice la nordul Moldovei...Farfuria pe o masa de sarbătoare trebuie să fie și aspectuoasă, chiar dacă bucatele ce sunt aranjate în ea sunt impecabile la gust, deaceea am hotarît să o fac puțin mai colorată, adpugînd în mijlocul ei un strat de tăieței ciocolatoși. Gustul e unul deosebit, căci aroma de ciocolată în combinație cu aroma de vanilina îi oferă băbuței mele un gust incomparabil. Urmăriți, așadar, cum am preparat-o.

Ingrediente pentru tăietei ciocolatoși: 2 ouă, 2 linguri cacao, făină cît cuprinde. Aluatul să fie vîrtos.

Ingrediente pentru taiețeii galbeni: 4 ouă, făină cît cuprinde. Aluat vîrtos.

Ingrediente pentru baba in straturi: 500 gr.tăieței de casă galbeni, 250 gr. tăieței de casa ciocolatoși, 8-10 ouă (depinde cît de mari sunt) 100 ml.ulei ,100 ml lapte, 150-200 gr.zahăr (depinde cît de dulce mîncați), 2 plicuri zahăr vanilat, 100 gr.stafide (nu puneți mai mult, căci va avea de suferit textura babei).




Tăiețeii gata îi punem pe 1,2 min la fiert. Preventiv în apa clocotită punem puțin ulei ca să nu se lipească tăiețeii la scurgere. Peste 1, 2 min scoatem tăiețeii, îi strecurăm și îi punem sub jetul cu apă călduță. Adăugăm uleiul, ușor amestecăm. Amestecăm ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, punem laptele.

În tava tapetată cu hîrtie și unsa cu unt punem primul strat de tăieței galbeni. Cu spatula îi presăm ca să se așeze bine pe fundul vasului.

Al doilea strat va fi cel din tăieței ciocolatoși. Închiem aranjatul cu tăieșeii galbeni.



Deasupra taiețeilor aranjati în straturi turnăm amestecul din ou, lapte și zahăr. Ca baba să nu fie uscată deasupra o acoperim cu o bucată de hîrtie pentru copt. Cuptorul îl înfierbîntăm din timp. Baba o coacem timp de 1 ora- 1 ora 20 min.180 C.gr.

Baba gata o scoatem din cuptor, o lăsăm să se răceasca pînă la călduț și mai apoi o proporționăm.

Atenție ! Nu o tăiem fierbinte, căci nu veți avea aspectul dorit! Poftă bună, dragile mele..!!!




Bunica recomandă


Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi
Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi

Plăcintă boierească cu carne și brînză de oi... Rețetă moldovenească

Citește
Malai cu dovleac
Malai cu dovleac

Mîncarea buneilor noștri...

Citește
Babă din tăieței în două culori
Babă din tăieței în două culori

Cea mai originală babă din tăieței de casă...

Citește
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr

Rețetă nouă de plăcinte foioase....

Citește
Tort Negru
Tort Negru

Cel mai îndrăgit tort din copilărie...

Citește
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte

Plăcinte moi și delicoase la cuptor...

Citește
Sarmale cu varză proaspătă
Sarmale cu varză proaspătă

Sarmale cu varză proaspătă ca la bunica.

Citește
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată

Plăcinte foioase cu brânză și varză pe bază de apă carbogazificată.

Citește
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă

Foi Fillo subțiri pe bază de apă... Catifelate și flexibile...

Citește
Chisăliță din corcodușe
Chisăliță din corcodușe

Chisăliță ca în Moldova...Așa am mîncat la bunica, așa am făcut-o și eu.

Citește
Babă neagră
Babă neagră

Babă neagră ca la bunica...

Citește
Sarmale cu frunze de vie, orez și carne
Sarmale cu frunze de vie, orez și carne

Sarmale după placul celor care iubesc orezul...

Citește