Biscuiți ca la bunica

Biscuiți ca la bunica

                                                             Biscuiți ca la bunica

Dragi gospodine, am rămas încîntată de acești biscuiți... Vă spun, sincer, căci sunt atît de farîmicioși de se topesc în gură... Descrierea va fi scurtă, căci nu am răbdare să vă scriu rețeta și să vă arăt cît de simplu sunt facuți, fără multa cheltuială, dar atît de gustoși încît i-aș plasa pe locul 1 ,dacă aș face un clasament al biscuiților copți de mine pînă acum. Este o rețetă proprie, gîndită și făcută de mine pentru prima dată. Așadar, urmăriți cum i-am făcut.

Ingrediente: 300 gr.unt de t.camerei (eu procur unt la kg.îimi iese mai ieftin.In loc de unt puteti folosi margarina),2 linguri de apă, 2 ouă, 2 lingurițe praf de copt, 2 lingurițe zahăr vanilat, 555 -560 gr.făină.

Nu e nevoie de o ordine a ingredientelor pentru a face acest aluat .Punem toate ingredientele într-un vas, frămîntăm bine aluatul, acoperim vasul cu peliculă alimentară și îl punem în frigider pe 4-5 ore.

Pe masa presurată cu puțină făină întindem aluatul și modelăm biscuiții. I-am tăiat așa cum îi tăia mama mea, căci dorul dupa mânuțele ei harnice și bucatele ei mă ,,omoară".

Tapetam tava cu hirtie de copt si aranjam in ea biscuitii..

Cuptorul il infierbintam din timp,punem biscuitii la copt.T.coacere-30 min,180 gr.C.Dragi gospodine,fiecare dintre voi isi cunoaste potentialul cuptorului,deaceea urmariti procesul coacerii ..Biscuitii gata copti ii pudram fierbinti cu zahar pudra.




Bunica recomandă