Biscuiți fragezi ca în copilărie

Biscuiți fragezi ca în copilărie

Biscuiți fragezi ca în copilărie

 Bunicuţele noastre nu aveau acces la internet, unica metodă de a obţine o reţetă fiind vecina de peste gard, cumnata, sora sau o altă rudă. Dar cele mai dese ori reţetele erau improvizate tot atunci, spontan, făceau totul ,,la ochi" şi nemaipomenit de gustos. Pregăteau din ceea ce aveau în casă, totul natural şi sănătos. Pentru orice biscuiţi foloseau bicarbonatul de sodiu. Peste ceva timp apăruse şi amonia, care la început te supără cu mirosul ei înţepător, dar care chiar face minuni cu aluatul. N-am făcut aceşti biscuiţi de ceva ani, reţeta lor stînd cuminte în caieţelul meu şi aşteptîndu-şi rîndul ca să fie fixată alături de sutele de reţete de pe această pagină. Şi după ce i-am copt, şi după ce am gustat din această minune mi-am făcut concluzia că nu cedeaza cu nimic vestiţilor biscuiţi ,,Teramisu".Tot atît de uşori, aeraţi şi delicioşi. Cu inima deschisă vă zic că merită făcuţi şi chiar în cel mai apropiat timp voi face cu ei şi un tort de casă şi sunt sigură că se va topi în gură. Aşadar, să trecem la reţetă şi modul de prepărare.

Reţeta:1 pahar de 250 ml. untură topită (220 gr.untură la cîntar), 2 ouă, 200 gr.smîntînă, 20 gr.amonie, 2 linguri oţet de masă, 200 gr.zahăr,1plic zahăr vanilat, 700 gr.făină.

Mod de preparare: Amonia o stingem în oţet, zahărul îl punem în untura călduţă şi amestecăm pînă se dizolvă, batem oule cu smîntîna, adăugăm amonia stinsă în oţet şi o turnăm în untură. Amestecăm totul bine,după care adăugăm ,cîte puţin, făina cernută din timp şi zahărul vanilat.

Frămîntăm bine aluatul, îl învelim în peliculă alimentară si îl punem în frigider pe 30 min., aceasta în cazul dacă vom face biscuiţi spiralaţi cu ajutorul maşinii de tocat carnea.


În aşa caz avem nevoie ca aluatul să se răcească bine. Dacă facem biscuiţii cu un pahar obişnuit sau cu alte forme, atunci aluatul îl acoperim cu un prosop şi îl lăsăm să se odihnească pe masă.

Biscuiţii gata modelaţi îi punem în cuptor pe 25 min.180 gr.pînă se rumenesc frumos.Poftă mare şi spor la treabă, dragile mele! Sunt sigură că biscuiţii făcuţi pe amonie vă vor întoarce în timp către amintirile copilăriei, către deliciile cu care vă alintau acasă mama şi bunica. Păstraţi această reţetă,căci ea vine de acasă, de la cele mai scumpe fiinţe ale noastre.

Bunica recomandă