Biscuiți fragezi fără ou

Biscuiți fragezi fără ou

                                                      Biscuiți fragezi fără ou

Atât de gingași și fărîmicioși încît se topesc în gură....Nu necesită ouă, iar ingredientele sunt accesibile și ușor de găsit in frigiderul fiecărei gospodine. Se fac rapid, iar atât copiii, cît și cei maturi vor fi încîntați. Urmăriți ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 200 gr unt ( sau spred), 3 linguri smîntînă ( de la 10%- 25 % grăsime), 70 gr zahăr pudră, 5 gr drojdie proaspătă, 1 plic zahăr vanilat, 400- 450 gr făină, 1 praf de sare.

Topim untul într-un castron la foc mic. Lăsăm să se răcească.

Într-un vas punem drojdia și 1 lingură din cele 70 gr zahăr pudră. Frecăm cu o lingură ambele ingrediente, pînă ce drojdia va obține o compoziție lichidă. Adăugăm aici smîntîna, untul topit, zahărul pudră, zahărul vanilat și praful de sare. Amestecăm.


Se adaugă cîte puțin făina. Modelăm o cocă de aluat netedă.

Aluatul se lasă pe masă acoperit 30 min, după care se întinde cu citorul fără făină între foi de hîrtie ( vedeți imaginea). Putem diviza coca de aluat în două părți ca să ne fie mai ușor să întindem fiecare bilă. Grosimea - 0,5 cm.

Modelăm biscuiții. 

Biscuiții modelați îi punem pe o tavă tapetată cu hîrtie.

Tava o lăsăm pe masă 20 min, după care o punem în cuptorul supraîncălzit la 180C , aproximativ 20-25 min ( depinde de cuptor, deaceea îi verificăm). După ce îi scoatem din cuptor, se pudrează imediat. 

Poftă bună!!!




Bunica recomandă


Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi
Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi

Plăcintă boierească cu carne și brînză de oi... Rețetă moldovenească

Citește
Malai cu dovleac
Malai cu dovleac

Mîncarea buneilor noștri...

Citește
Babă din tăieței în două culori
Babă din tăieței în două culori

Cea mai originală babă din tăieței de casă...

Citește
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr

Rețetă nouă de plăcinte foioase....

Citește
Tort Negru
Tort Negru

Cel mai îndrăgit tort din copilărie...

Citește
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte

Plăcinte moi și delicoase la cuptor...

Citește
Sarmale cu varză proaspătă
Sarmale cu varză proaspătă

Sarmale cu varză proaspătă ca la bunica.

Citește
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată

Plăcinte foioase cu brânză și varză pe bază de apă carbogazificată.

Citește
Zeamă cu tăieței și găină umplută
Zeamă cu tăieței și găină umplută

Zeamă cu găină umplută și ardei umpluți cu măruntaie... Un deliciu de te lingi pe degete...

Citește
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă

Foi Fillo subțiri pe bază de apă... Catifelate și flexibile...

Citește
Găină cu cartofi în sos de smîntână
Găină cu cartofi în sos de smîntână

O mîncare simplă, dar foarte gustoasă...

Citește
Chisăliță din corcodușe
Chisăliță din corcodușe

Chisăliță ca în Moldova...Așa am mîncat la bunica, așa am făcut-o și eu.

Citește