Biscuiți fragezi fără ou

Biscuiți fragezi fără ou

                                                      Biscuiți fragezi fără ou

Atât de gingași și fărîmicioși încît se topesc în gură....Nu necesită ouă, iar ingredientele sunt accesibile și ușor de găsit in frigiderul fiecărei gospodine. Se fac rapid, iar atât copiii, cît și cei maturi vor fi încîntați. Urmăriți ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 200 gr unt ( sau spred), 3 linguri smîntînă ( de la 10%- 25 % grăsime), 70 gr zahăr pudră, 5 gr drojdie proaspătă, 1 plic zahăr vanilat, 400- 450 gr făină, 1 praf de sare.

Topim untul într-un castron la foc mic. Lăsăm să se răcească.

Într-un vas punem drojdia și 1 lingură din cele 70 gr zahăr pudră. Frecăm cu o lingură ambele ingrediente, pînă ce drojdia va obține o compoziție lichidă. Adăugăm aici smîntîna, untul topit, zahărul pudră, zahărul vanilat și praful de sare. Amestecăm.


Se adaugă cîte puțin făina. Modelăm o cocă de aluat netedă.

Aluatul se lasă pe masă acoperit 30 min, după care se întinde cu citorul fără făină între foi de hîrtie ( vedeți imaginea). Putem diviza coca de aluat în două părți ca să ne fie mai ușor să întindem fiecare bilă. Grosimea - 0,5 cm.

Modelăm biscuiții. 

Biscuiții modelați îi punem pe o tavă tapetată cu hîrtie.

Tava o lăsăm pe masă 20 min, după care o punem în cuptorul supraîncălzit la 180C , aproximativ 20-25 min ( depinde de cuptor, deaceea îi verificăm). După ce îi scoatem din cuptor, se pudrează imediat. 

Poftă bună!!!