Biscuiții mamucăi

Biscuiții mamucăi

                                                   Biscuiții mamucăi

Cred că și acuma gospodinele îi fac, căci ceea ce făceau cîndva bunicuțele noastre era pe bune sănătos și gustos. Nu aveau la îndemînă ingrediente sofisticate, dar totul atît de gustos era, încît acel gust mai persistă și acuma în mintea noastră. Așa cum multe gospodine m-au întrebat dacă am rețeta dată, am hotarît să-i fac și pe ei. Sunt foarte simplu de facut, mai bine zis conțin ingrediente simple și accesibile fiecarei gospodine. Am să vă scriu rețeta originală a acestor biscuiți, căci bunicile noastre nu își mai permiteau să-i facă pe unt, căci greu trăiau, dar îi făceau pe margarină, desigur, margarina fiind de calitate mai buna ca astăzi. Urmăriți ,așadar rețeta, dragile mele!

Ingrediente: 200 gr.margarină topită (puteți folosi unt, untură, ulei de casă), 1 ou,150gr.zahăr, 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu stinsă cu suc de lămâie sau oțet, 70 ml.lapte acru (chefir), 1 plic zahăr vanilat, 450-500 gr.făină, 100 gr.miez de nuci.

În margarina topită și răcită pînă la cald punem zahărul, zahărul vanilat și amestecăm pînă zaharul se dizolvă. Adăugăm laptele,oul,bicarbonatul și , cîte puțin,făina.

Frămîntăm aluatul, îl acoperim și îl lăsăm să se odihnească pe masă timp de 30 min.

Întindem coca de aluat cu citorul, o presurăm cu zahăr, miez de nuci strivit și trecem încă de cîteva ori cu citorul peste ea. Cu o furculiță o zgîrîem ușor ca să le dăm un aspect pufos biscuiților.

Forma biscuiților o facem la dorință,îi putem tăia şi cu un pahar .

Tapetăm tava cu hîrtie de copt și îi dăm în cuptor pe 25-30 min.180 C pînă se rumenesc frumos.

Biscuiții după coacere sunt fragezi și fragezimea lor se păstrează mult timp. Poftă mare.Bunica recomandă