Biscuiții mamucăi

Biscuiții mamucăi

                                                   Biscuiții mamucăi

Cred că și acuma gospodinele îi fac, căci ceea ce făceau cîndva bunicuțele noastre era pe bune sănătos și gustos. Nu aveau la îndemînă ingrediente sofisticate, dar totul atît de gustos era, încît acel gust mai persistă și acuma în mintea noastră. Așa cum multe gospodine m-au întrebat dacă am rețeta dată, am hotarît să-i fac și pe ei. Sunt foarte simplu de facut, mai bine zis conțin ingrediente simple și accesibile fiecarei gospodine. Am să vă scriu rețeta originală a acestor biscuiți, căci bunicile noastre nu își mai permiteau să-i facă pe unt, căci greu trăiau, dar îi făceau pe margarină, desigur, margarina fiind de calitate mai buna ca astăzi. Urmăriți ,așadar rețeta, dragile mele!

Ingrediente: 200 gr.margarină topită (puteți folosi unt, untură, ulei de casă), 1 ou,150gr.zahăr, 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu stinsă cu suc de lămâie sau oțet, 70 ml.lapte acru (chefir), 1 plic zahăr vanilat, 450-500 gr.făină, 100 gr.miez de nuci.

În margarina topită și răcită pînă la cald punem zahărul, zahărul vanilat și amestecăm pînă zaharul se dizolvă. Adăugăm laptele,oul,bicarbonatul și , cîte puțin,făina.

Frămîntăm aluatul, îl acoperim și îl lăsăm să se odihnească pe masă timp de 30 min.

Întindem coca de aluat cu citorul, o presurăm cu zahăr, miez de nuci strivit și trecem încă de cîteva ori cu citorul peste ea. Cu o furculiță o zgîrîem ușor ca să le dăm un aspect pufos biscuiților.

Forma biscuiților o facem la dorință,îi putem tăia şi cu un pahar .

Tapetăm tava cu hîrtie de copt și îi dăm în cuptor pe 25-30 min.180 C pînă se rumenesc frumos.

Biscuiții după coacere sunt fragezi și fragezimea lor se păstrează mult timp. Poftă mare.



Bunica recomandă


Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi
Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi

Plăcintă boierească cu carne și brînză de oi... Rețetă moldovenească

Citește
Malai cu dovleac
Malai cu dovleac

Mîncarea buneilor noștri...

Citește
Babă din tăieței în două culori
Babă din tăieței în două culori

Cea mai originală babă din tăieței de casă...

Citește
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr

Rețetă nouă de plăcinte foioase....

Citește
Tort Negru
Tort Negru

Cel mai îndrăgit tort din copilărie...

Citește
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte

Plăcinte moi și delicoase la cuptor...

Citește
Sarmale cu varză proaspătă
Sarmale cu varză proaspătă

Sarmale cu varză proaspătă ca la bunica.

Citește
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată

Plăcinte foioase cu brânză și varză pe bază de apă carbogazificată.

Citește
Zeamă cu tăieței și găină umplută
Zeamă cu tăieței și găină umplută

Zeamă cu găină umplută și ardei umpluți cu măruntaie... Un deliciu de te lingi pe degete...

Citește
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă

Foi Fillo subțiri pe bază de apă... Catifelate și flexibile...

Citește
Găină cu cartofi în sos de smîntână
Găină cu cartofi în sos de smîntână

O mîncare simplă, dar foarte gustoasă...

Citește
Chisăliță din corcodușe
Chisăliță din corcodușe

Chisăliță ca în Moldova...Așa am mîncat la bunica, așa am făcut-o și eu.

Citește