Borș acru umplut în condiții de casă

Borș acru umplut în condișii de casă

 Borș acru

Ingrediente:

  1. 2 borcane de 1 litru bătute cu tărîțe de grîu
  2. 1 borcan de 1 litru cu huștie
  3. 1 pahar de 250 gr făină de porumb
  4. 2- 3 stible de mărar uscat
  5. 3 -4 frunze de dafin
  6. boabe de piper aromat
  7. crengute de visin uscate.

Se pune tărîța într-un vas adînc de 10 l.Se toarnă peste ea un litru de apă rece. Se amestecă și se lasă să se înmoaie 30 minute. Se adaugă făina de porumb. Se amestecă compoziția bine.

Se pun mirodeniile ( opțional).Se toarnă peste amestec apă clocotită (6-7 litri). Se amestecă bine, bine. Se pune capacul. Se lasă să se răcească. Se atinge cu palma apa (la atingere să nu ne frigem). Procedura este necesară pentru a nu se opări huștia. În caz contrar huștia nu va avea putere să fermenteze borșul.Se adaugă huștia. Se amesteca bine, bine. Se pune capacul. Se acoperă cu o plapumă groasă. Se pune pe un loc călduț pe 24-30 ore. Gospodinele de la bloc pot așeza vasul lingă calorifer. Se acoperă cu o plapumă vasul. Se verifică peste 24 ore cum decurge procesul. Dacă borșul încă fermentează, se mai lasă pînă se oprește de fermentat. Se ridică borșul cînd se limpezește.

Se ia din amestec 1 litru de huștie pentru a o avea ,ca sa mai umplem la necesitate.Se păstrează la frigider. Peste amestecul rămas în vas se adaugă iarăși apă fierbinte, dar nu clocotită. Se amestecă. Se adaugă jumătate de pîine de secară. Se lasă să fermenteze. Se ridică borșul după ce se termină de fermentat. Dacă amestecul mai este acru, se repetă procedura.


Bunica recomandă