Dragi gospodine!!! Care dintre voi mai ține minte, gustul cartofilor din cuptorul de la țară? Cine își mai amintește mirosul aromat și seducător al acestui deliciu? Modul de preparare al acestor cartofi, va vor întoarce în timp, acasă, la mama, la bunica. Doresc să va împărtășesc felul în care îi pregătea scumpa mea mamă. Am memorizat toate etapele.
Ingrediente:
Mod de preparare: se curăță cartofii, se taie bucăți. Se pun într-un vas. Legumele se taie cubulețe. Se pun în vasul cu cartofi. Se adaugă condimentele și pasta de tomate. Dar, la dorință, puteți tăia legumele așa cum va place.
Se amestecă cartofii bine. Se presoară făina, se amestecă iarăși și se pune carnea.
Amestecul de cartofi și carne se pun în oală sau într-un ceaun.
Se toarnă in ciaun (oală) apă clocotită ( 1-2 cm deasupra cartofilor). Cuptorul se supraîncălzește. Se coc la temperatura de 1,5- 2 ore ( depinde de carnea folosită). Dacă cartofii încep a fierbe, se face focul mai mic. Cartofii nu trebuie să clocotească, ci abea să se audă că fierb. Astfel, vom avea un rezultat frumos: cartofii întregi, legume întregi și carnea bine coaptă.
Se servesc cu salată de legume, varză murată, castraveți sau roșii marinate ( murate).