Colțunași ca la bunica

Colțunași ca la țară...

Colțunași ca la bunica

Cînd o întrebam pe mama-soacră care este cea mai uşoară mîncare pentru ea ca să o facă, îmi spunea că sunt colţunaşii. Pentru mine puţin invers este răspunsul, dar îi fac, deoarece îi iubeşte soţul şi astăzi i-am făcut simplu, aşa cum îi faceau gospodinele din trecut, folosind doar făină, ouă şi apă. Aceasta este cea mai uşoară metodă şi aşa cum scopul meu este, de a păstra reţetele bunicuţelor noastre, o las pe blogul meu culinar ca să mă împart şi cu voi cu ceea ce am învăţat şi am moştenit şi eu!

Ingrediente:100 ml.apă rece, 2 ouă, 400-450 gr.făină.

Mod de preparare: Punem într-un vas apa şi oule. Amestecăm pînă cînd oule se omogenizează cu apa. Punem cîte puţin făina. În aluat nu punem sare, sarea face aluatul moale. Frămîntăm aluatul pînă coca devine netedă. O acoperim pe 5 min., după care, pe masa presurată cu făină, întindem cu citorul turta pentru colţunaşi.


Modelăm colţunaşii.
Punem apă intr-un vas şi fierbem colţunaşii pînă la gata. Colţunaşii fierţi îi ungem cu ulei şi ceapă uşor rumenită pe tigaie. Puteţi folosi şi untul, dar aceasta este metoda modernă deja. Mamele, bunicile noastre ungeau colţunaşii doar cu ulei.

Cînd scoatem colţunaşii din cratiţă îi clătim cu apă clocotită.

Poftă bună.!!!Bunica recomandă