Coraslă pe bază de smântână

Coraslă pe bază de smântână

Coraslă pe bază de smântână

După cum știm, corasla este laptele văcuței în primele zile după ce a fătat. Și așa cum nu toți au posibilitatea să mănînce coraslă adevărată, am hotărît să găsesc o alternativă cu mult mai accesibilă gospodinelor de la oraș. Gustul rămîne același, în schimb poftele nebune de coraslă sunt îndeplinite. Este o coraslă economă, întrucît am folosit doar 4 ouă, dar voi, dragi gospodine puteți dubla ingredientele. La aspect este ca o budincă vanilată, iar interiorul este aerat și moale. Iată care sunt ingredientele și pașii pe ca i-am urmat.

Ingrediente: 4 ouă, 80 gr zahăr, 350 gr smântînă ( 20-25%), 40 gr unt topit, 2 linguri pline de făină, 1 plic zahăr vanilat.

Batem cu mixerul ouăle cu zahărul vreo 5-7 minute pînă la o consistență densă.

Adăugăm smântîna, iarăși mixăm.

Adăugăm făina, zahărul vanilat și untul. Amestecăm bine.

Turnăm amestecul într-o tavă ( 18 cm) unsă cu unt sau tapetată cu hîrtie. Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 25-30 min ( depinde de cuptor, verificăm treptat daca suprafața e rumenită). În timpul coacerii corasla va crește în volum, dar după răcire ea se va micșora în volum, dar va rămîne moale și aerată. 



ddddddddddddd




Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește