Coraslă pe bază de smântână

Coraslă pe bază de smântână

Coraslă pe bază de smântână

După cum știm, corasla este laptele văcuței în primele zile după ce a fătat. Și așa cum nu toți au posibilitatea să mănînce coraslă adevărată, am hotărît să găsesc o alternativă cu mult mai accesibilă gospodinelor de la oraș. Gustul rămîne același, în schimb poftele nebune de coraslă sunt îndeplinite. Este o coraslă economă, întrucît am folosit doar 4 ouă, dar voi, dragi gospodine puteți dubla ingredientele. La aspect este ca o budincă vanilată, iar interiorul este aerat și moale. Iată care sunt ingredientele și pașii pe ca i-am urmat.

Ingrediente: 4 ouă, 80 gr zahăr, 350 gr smântînă ( 20-25%), 40 gr unt topit, 2 linguri pline de făină, 1 plic zahăr vanilat.

Batem cu mixerul ouăle cu zahărul vreo 5-7 minute pînă la o consistență densă.

Adăugăm smântîna, iarăși mixăm.

Adăugăm făina, zahărul vanilat și untul. Amestecăm bine.

Turnăm amestecul într-o tavă ( 18 cm) unsă cu unt sau tapetată cu hîrtie. Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 25-30 min ( depinde de cuptor, verificăm treptat daca suprafața e rumenită). În timpul coacerii corasla va crește în volum, dar după răcire ea se va micșora în volum, dar va rămîne moale și aerată. 



ddddddddddddd




Bunica recomandă


Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi
Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi

Plăcintă boierească cu carne și brînză de oi... Rețetă moldovenească

Citește
Malai cu dovleac
Malai cu dovleac

Mîncarea buneilor noștri...

Citește
Babă din tăieței în două culori
Babă din tăieței în două culori

Cea mai originală babă din tăieței de casă...

Citește
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr

Rețetă nouă de plăcinte foioase....

Citește
Tort Negru
Tort Negru

Cel mai îndrăgit tort din copilărie...

Citește
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte

Plăcinte moi și delicoase la cuptor...

Citește
Sarmale cu varză proaspătă
Sarmale cu varză proaspătă

Sarmale cu varză proaspătă ca la bunica.

Citește
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată

Plăcinte foioase cu brânză și varză pe bază de apă carbogazificată.

Citește
Zeamă cu tăieței și găină umplută
Zeamă cu tăieței și găină umplută

Zeamă cu găină umplută și ardei umpluți cu măruntaie... Un deliciu de te lingi pe degete...

Citește
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă

Foi Fillo subțiri pe bază de apă... Catifelate și flexibile...

Citește
Găină cu cartofi în sos de smîntână
Găină cu cartofi în sos de smîntână

O mîncare simplă, dar foarte gustoasă...

Citește
Chisăliță din corcodușe
Chisăliță din corcodușe

Chisăliță ca în Moldova...Așa am mîncat la bunica, așa am făcut-o și eu.

Citește