Coraslă pe bază de smântână

Coraslă pe bază de smântână

Coraslă pe bază de smântână

După cum știm, corasla este laptele văcuței în primele zile după ce a fătat. Și așa cum nu toți au posibilitatea să mănînce coraslă adevărată, am hotărît să găsesc o alternativă cu mult mai accesibilă gospodinelor de la oraș. Gustul rămîne același, în schimb poftele nebune de coraslă sunt îndeplinite. Este o coraslă economă, întrucît am folosit doar 4 ouă, dar voi, dragi gospodine puteți dubla ingredientele. La aspect este ca o budincă vanilată, iar interiorul este aerat și moale. Iată care sunt ingredientele și pașii pe ca i-am urmat.

Ingrediente: 4 ouă, 80 gr zahăr, 350 gr smântînă ( 20-25%), 40 gr unt topit, 2 linguri pline de făină, 1 plic zahăr vanilat.

Batem cu mixerul ouăle cu zahărul vreo 5-7 minute pînă la o consistență densă.

Adăugăm smântîna, iarăși mixăm.

Adăugăm făina, zahărul vanilat și untul. Amestecăm bine.

Turnăm amestecul într-o tavă ( 18 cm) unsă cu unt sau tapetată cu hîrtie. Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 25-30 min ( depinde de cuptor, verificăm treptat daca suprafața e rumenită). În timpul coacerii corasla va crește în volum, dar după răcire ea se va micșora în volum, dar va rămîne moale și aerată. ddddddddddddd
Bunica recomandă