Coraslă

Coraslă

                                                                           Coraslă

Nu știu cum voi, dragi vizitatori, dar eu cînd eram mica, așteptam cu nerăbdare ca văcuța noastră să ne bucure cu acest deliciu extraordinar de gustos !!! Număram zilele și tot o întrebam pe mama cît a mai rămas pîna la termen...Copii....copiii... Astazi am avut marea fericire ca o rudă de la țară să-mi facă și mie sarbatoare .M-am întors în timp, de parca m-aș simți copil iubit, alintat la mama acasă...Frumoase amintiri, momente unice în viața noastra de copil.

CORASLA, așa îi zicea mama și astăzi eu am facut-o exact cum o facea ea, numai ca ea o facea în cuptorul cu lemne, după ce cocea pîinica. Așadar, sa vă scriu cum am făcut-o și la care etape trebuie să tragem atenție, ca acest deliciu sa fie pufos și gustos.

Ingrediente :1 litru de lapte (se foloșeste laptele din prima zi după ce vacuța a fătat) ,10 oua, 2 linguri cu vîrf de făină, 150 gr.zahăr, 1 plic zahăr vanilat.


Batem ouăle cu zahărul și zahărul vanilat cu telul , pînă zahărul se topește.

Cele 2 linguri de făină le amestecăm cu putțn lapte ca sa nu avem cocolașe și incorporăm amestecul în ouă.

Adaugăm laptele și amestecăm bine,bine compoziția.

Avem nevoie de un vas adînc pe care îl vom unge cu unt.

Punem tava în cuptorul supraîncălzit din timp pe 45-50 min.,180 gr.

Atenție!!! Nu deschidem cuptorul atît timp cît corasla se coace. Dupa ce corasla s-a copt, stingem focul și o lasam să se răceasca în cuptor. Corasla dupa coacere chiar daca se va lăsa puțin, ea va rămîne pufoasă și cu găurele frumoase în ea.

Dupa ce corasla puțin s-a răcit o scoatem din cuptor.

O proporționăm cînd doar e calduță.


Pofta buna.
Bunica recomandă