Cozonac în două culori

Cozonac în două culori

Cozonac în două culori

Perioadă în care stăm în casă şi care te motivează mereu să fii implicată în ceva.Şi de data aceasta vin cu o reţetă nouă de cozonac,reţetă proprie şi ,sper,să fie pe gustul tuturor.De fiecare dată ,cînd coc cozonaci mă gîndesc la emoţiile pe care acest deliciu le aduce familiei mele .Şi bucuria mea este mare atunci,cînd îi văd pe cei dragi savurînd din el cu un pahar de lapte cald sau chiar cu un pahar de suc de casă.Aşadar,să vă scriu cum am pregătit cozonacul în două culori.

Ingrediente:400 gr.chefir,2 ouă întregi,2 gălbenuşuri,100 gr.ulei sau unt topit,200 gr.zahăr(puteţi folosi 250,dacă iubiţi mai dulce),1 lingură cu vîrf de cacao,1 plic zahăr vanilat,20 gr.drojdie proaspătă sau 7-10 gr.drojdie uscată,800-900 gr.făină(depinde de umeditatea ei)

Mod de preparare:Avem nevoie de 2 vase pentru a pune în ele ingredientele împărţite exact în două părţi egale, înafară de cacao.Ingredientele trebuie să fie de t.camerei,chefirul călduţ.În chefirul călduţ punem drojdia  şi lăsäm sa se inmoaie,amestecam pînă se dizolvă .Oul întreg şi gălbenuşul bătute le adăugăm in chefir,adăugăm zahărul,jumatate din plicul cu zahăr vanilat,untul şi amestecăm bine,bine.Adaugam jumătate din făină.Frămîntăm bine aluatul pînă se desprinde de pe mâini.Aluatul trebuie să fie molcuţ.Ungem vasul cu puţin ulei,punem în el aluatul ,îl ungem cu puţin ulei deasupra,acoperim cu peliculă alimentară, deasupra ceva cald şi îl lăsăm sa se odihnească pînă îşi dublează volumul.După ce aluatul s-a ridicat, îl mai apăsăm o dată,frămîntăm şi îl lăsăm iarăşi să stee la cald pînă îşi dublează volumul.

Pregătim aluatul cafeniu exact ca cel galben ,doar ca adăugăm cacaoa.

Aluatul odihnit este gata pentru modelare..


Modelăm cozonacii.


Folosim un pahar obişnuit pentru a taia aluatul.



Tava o tapetăm cu hîrtie,marginile le ungem cu margarină sau unt.Lăsăm cozonacul pus în tavă să se ridice bine,după care îl ungem cu ou, îl presurăm cu miez de nuci şi zahăr ,care se caramelizează la cuptor în timpul coacerii.



Cozonacul il punem la copt pe 35-40 min.180 gr.,dar fiecare gospodină îşi cunoaşte potenţialul cuptorului său.Poftă bună.Sper să vă placă reţeta Bunica.md ❤️❤️❤️



Bunica recomandă


Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi
Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi

Plăcintă boierească cu carne și brînză de oi... Rețetă moldovenească

Citește
Malai cu dovleac
Malai cu dovleac

Mîncarea buneilor noștri...

Citește
Babă din tăieței în două culori
Babă din tăieței în două culori

Cea mai originală babă din tăieței de casă...

Citește
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr

Rețetă nouă de plăcinte foioase....

Citește
Tort Negru
Tort Negru

Cel mai îndrăgit tort din copilărie...

Citește
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte

Plăcinte moi și delicoase la cuptor...

Citește
Sarmale cu varză proaspătă
Sarmale cu varză proaspătă

Sarmale cu varză proaspătă ca la bunica.

Citește
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată

Plăcinte foioase cu brânză și varză pe bază de apă carbogazificată.

Citește
Zeamă cu tăieței și găină umplută
Zeamă cu tăieței și găină umplută

Zeamă cu găină umplută și ardei umpluți cu măruntaie... Un deliciu de te lingi pe degete...

Citește
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă

Foi Fillo subțiri pe bază de apă... Catifelate și flexibile...

Citește
Găină cu cartofi în sos de smîntână
Găină cu cartofi în sos de smîntână

O mîncare simplă, dar foarte gustoasă...

Citește
Chisăliță din corcodușe
Chisăliță din corcodușe

Chisăliță ca în Moldova...Așa am mîncat la bunica, așa am făcut-o și eu.

Citește