Găină cu cartofi în sos de smîntână

Găină cu cartofi în sos de smîntână

                                                             Găină cu cartofi în sos de smîntînă

Ingrediente: 1 găină,2 morcovi, 1 kg cartofi, 2,3 cepe, sare după gust, frunze de dafin,piper aromat, 250 gr smîntână, 5 linguri făină.

Se pregătește găina. Se taie bucăți și se lasă în apă rece pe cîteva ore. Se pune la fiert în aproximativ 4 litri de apă, în care se pune carnea. Se fierbe la foc mic. Zeama se spumează. Se adaugă ceapa întreagă și morcovul tăiat la dorință.


Între timp se pregătesc cartofii ( se curăță de coajă și se spală) și se face sosul.


Se amestecă smîntâna cu făina în așa fel, încît să nu fie cocolașe. Cînd carnea aproape este fiartă, se adaugă cartofii. Cînd cartofii au fiert, se adaugă sosul treptat și lent pentru a evita cocolașele. Se amestecă bine, după care se adaugă sarea și piperul.

Este o mîncare dietică, dar foarte delicioasă. Se combină perfect cu niște muraturi sau cu mix de salată. Poftă bună.


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește