Găină cu cartofi în sos de smîntână

Găină cu cartofi în sos de smîntână

                                                             Găină cu cartofi în sos de smîntînă

Ingrediente: 1 găină,2 morcovi, 1 kg cartofi, 2,3 cepe, sare după gust, frunze de dafin,piper aromat, 250 gr smîntână, 5 linguri făină.

Se pregătește găina. Se taie bucăți și se lasă în apă rece pe cîteva ore. Se pune la fiert în aproximativ 4 litri de apă, în care se pune carnea. Se fierbe la foc mic. Zeama se spumează. Se adaugă ceapa întreagă și morcovul tăiat la dorință.


Între timp se pregătesc cartofii ( se curăță de coajă și se spală) și se face sosul.


Se amestecă smîntâna cu făina în așa fel, încît să nu fie cocolașe. Cînd carnea aproape este fiartă, se adaugă cartofii. Cînd cartofii au fiert, se adaugă sosul treptat și lent pentru a evita cocolașele. Se amestecă bine, după care se adaugă sarea și piperul.

Este o mîncare dietică, dar foarte delicioasă. Se combină perfect cu niște muraturi sau cu mix de salată. Poftă bună.


Bunica recomandă