Huștie pentru a umple borșul acru

Huștie

Huștie                              

Ingrediente:


  1. 1 cană ( 250 gr.) făină de porumb
  2. 1 cană tărîță mășcată de griu
  3. 2 linguri de zahăr
  4. jumătate de pîine neagră de secară.



Se pun ingredientele într-un vas adînc. Pîinea se rupe cubulețe. Se amestecă ingredientele. Se toarnă peste ele apă călduță cît să le acopere.





Se acoperă cu ceva gros și se pune la cald pe 1 zi, dar nu la fierbinte. Ingredientele se vor umfla. Se amestecă compoziția pînă ce pîinea se va omogeniza cu tărîța. Se toarnă o cană (300 ml) de apă fierbinte. Se acoperă iarăși cu ceva gros. Se pune pe același loc călduț 12- 16 ore (chiar si mai mult). Se verifică la gust. Amestecul trebuie să fie acru, acru. Dacă nu este foarte acru, mai lăsăm să stea vre-o cîteva ore.



Huștile sunt gata pentru a umple borșul.


                                     


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește