Învîrtită cu brânză de oi și codiță de ceapă verde

Învîrtită

 Învîrtită

Ingrediente aluat: 

  1. 500 ml apă de temperatura camerei
  2. 10 gr drojdie proaspătă
  3. 1 linguriță sare
  4. făină cît cuprinde (aluat moale).

Ингредиенты:

  1. 500 мл. воды комнотной темп.
  2. 10 гр. свежих дрожжей
  3. 1 чяйную ложку соли
  4. муки сколько возьмёт (тесто должно быть мягкое, но чтобы не прилипало к рукам, примерно около 1 кг.)

Etape:

Amestecăm ingredientele și frămîntăm compoziția pînă obținem o cocă netedă de aluat. Acoperim cu un prosop aluatul și lăsăm să se odihnească 5- 10 minute. Împărțim aluatul în 2 părți egale și facem biluțe.

Из указанных выше ингредиентов делает тесто. Даем тесто отдохнуть 10 мин. Делим тесто на 2 части. Накрываем и оставляем опять на 10 -15 мин. чтобы отдохнуло.Lăsăm bilele să se odihnească acoperite 10- 15 min.Le întindem cu citorul. Turtele le ungem cu ulei și le lăsăm să se odihnească 20 min.

Стол хорошо смазываем маслом. Раскатываем тесто и мажем маслом. Оставляем листы чтобы отдохнули и тянем их, но не сильно ставим начинку из брынзы+ яйцо+ зелёный лук. Собираем вертуту. Ставим второй собранный лист на противень возле первого.Ungem masa cu ulei, punem pe ea turtiță, o întindem și punem umplutura.Rulăm foaia, o răsucim, îi dăm forma de învîrtită și o punem în tava tapetată cu hîrtie (în mijloc). Repetăm procedura cu a doua foaie. Punem tava lîngă noi pe masă și apucînd foaia umplută de la un capăt, o rotim în jurul primei plăcinte.Ungem învîrtita cu gălbenuș de ou.

Перед тем как ставить вертуту мест смазываем её желтком+ 1 чайную ложку воды. Оставляем вертуту отдохнуть 15 мин. после чего ставим в духовку.на 35 мин.180 гр. Приятного аппетита, милые хозяюшки!O lăsăm pe masă să se odihnescă 10 -15 minute după care o punem în cuptorul suptraîncălzit pe 45 min la temperatura de 180 grade. După ce învîrtita e gata, o ungem cu puțină apă amestecată cu ulei și o acoperim cu un prosop gros.
Din acest aluat mai putem face și plăcinte. le putem modela ca în imaginile de mai jos. Le ungem cu gălbenuș de ou și le dăm la cuptor la 180C timp de  30-35 minute.
Poftă bună!!!

Bunica recomandă