Învîrtită cu brânză de oi și codiță de ceapă verde

Învîrtită

                                                                                     Învîrtită

Ingrediente aluat: 500 ml apă de temperatura camerei, 10 gr drojdie proaspătă, 1 linguriță sare, făină cît cuprinde (aluat moale).

Etape: amestecăm ingredientele și frămîntăm compoziția pînă obținem o cocă netedă de aluat. Acoperim cu un prosop aluatul și lăsăm să se odihnească 5- 10 min. Împărțim aluatul în 2 părți egale și facem biluțe.

Lăsăm bilele să se odihnească acoperite 10- 15 min.

Le întindem cu citorul. Turtele le ungem cu ulei și le lăsăm să se odihnească 20 min.

Ungem masa cu ulei, punem pe ea turtița, o întindem și punem umplutura.

Rulăm foaia, o răsucim, îi dăm forma de învîrtită și o punem în tava tapetată cu hîrtie (în mijloc). Repetăm procedura cu a doua foaie. Punem tava lîngă noi pe masă și apucînd foaia umplută de la un capăt, o rotim în jurul primei plăcinte.

Ungem învîrtita cu gălbenuș de ou.

O lăsăm pe masă să se odihnescă 10 -15 min după care o punem în cuptorul suptraîncălzit pe 45 min la temperatura de 180 grade. După ce învîrtita e gata, o ungem cu puțină apă amestecată cu ulei și o acoperim cu un prosop gros.

Poftă bună!!!