Malai cu dovleac

Malai cu dovleac

                                                            Malai cu dovleac

Malaiul cu dovleac era pe loc de cinste în meniul străbuneilor noștri, chiar dacă era făcut din cele mai simple ingrediente. Îmi amintesc cît de des îl pregătea mama și cu cîtă poftă îl mînca insistînd să gust și eu din acest deliciu. Zic deliciu, căci era în acel timp, deoarece lumea trăia simplu, liniștit și se mulțumeau cu ce aveau, mîncînd ce era, prioritate dînd lucrurilor spirituale, unității și dragostei în familie. Multe asi putea scrie despre trecutul frumos, despre bucătăria simplă,sănătoasă a străbuneilor noștri, dar totul pe rînd, cu răbdare, căci multe rețete bătrîne de ani am a le adăuga pe lista blogului nostru. Țin la ele atît de mult, încît nu vă puteți imagina ce simt atunci,cînd le caut în minte, în trecutul copilărirei mele , ca să  dau culoare și viață la tot ce  părea a fi uitat. Deci, urmăriți rețeta malaiului copt în cuptor.

Ingrediente: 300 gr bostan ( dovleac) gata curățit, 200 gr făină de porumb, 2 linguri pline de făină integrală, 1 liguriță de sare, 40 ml ulei, 450-500 ml apă (depinde de umiditatea făinii).

Dovleacul curățat de coajă și spălat, îl  tăiem cubulețe.

Într-un vas punem făina de porumb cernută, sarea și apa. Amestecăm. Adăugăm uleiul și făina de grîu. Punem dovleacul.Tava de copt o tapetăm cu hîrtie. O ungem cu unt. Punem amestecul din vas și punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 1 oră.Scoatem mălaiul din tavă, după ce s-a răcit puțin. Poftă bună.

Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește