Mici făcuți în condiții de casă

Mici făcuți în condiții de casă

                                                                       Mici

Sunt cel mai ușor de făcut, chiar mai ușor decît pîrjoalele, caci nu avem a lucra cu ceapa, care ne face să plîngem si sunt foarte gustoși, carnoși și suculenți. Dar pentru ai avea așa, eu am un mic secret, pe care îl voi dezvălui și vouă, dragi gospodine! Așadar, să vă scriu cum îi fac..

Ingrediente :300 gr.tocatură carne de vită (eu prefer carnea de vițel), 300 gr.tocatură macră de porc, și...secretul meu (100 gr.slănină,  pe care multe gospodine nu o pun si fac grețit, deoarece la coacere micii se fac tari și uscați), 1 ou, usturoi 1 cacelie, piper iute macinat, 2 lingurițe boia de ardei dulce, 1-2 linguri de amidon, 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu și sare dupa gust.

Amestecăm toate ingredientele. Punem amestecul într-o pungă de peliculă și ,,trîntim" punga pe masă, cel puțin de 10 ori. Dupa procedura dată punem punga cu tocatură în frigider pe 1 ora. Peste 1 oăa modelăm micii cu palmele unse bine în ulei. Dupa ce i-am făcut, îi punem să steie în frigider înca o oră.

Micii gata modelați îi coacem în puțin ulei pe tigaia încalzita din timp, periodic întorcindu-i cînd pe o parte, cînd pe alta. Eu îi coc pe 4 parți, foc mic, ca să reușească să sloboadă sucul propriu și mai mult să fiarba în ei, decît să se prăjească.

Micii îi mîncăm cu o salată proaspată de legume și cartofi noi fierți , rumeniți în unt pe tigaie.

Pofta buna..!
Bunica recomandă