Moldova- strugure dulce

Moldova - strugure dulce

                                  Moldova- strugure dulce                                         

Ce nu fac bunicuțele pentru nepoțeii lor dragi? Astăzi vin cu o rețetă de cozonac în formă de strugure. A fost un strugure neașteptat întrucît nepoțelul m-a anunțat în cea de a doua parte a zilei că are de pregătit ceva neobișnuit pentru tema de acasă, tematica lecției fiind să reprezinte țara printr-o lucrare facută acasă. Așa ca am chemat ajutorul casei, pe nora și am modelat împreună acest strugure minunat în forma Republicii Moldova. Rezultatul a fost peste așteptări. Fiecărui coleg de clasă i s-a revenit cîte o bobiță de strugure. Este ceva minunat!!!

Urmăriți in continuare rețeta și modul de preparare.

Ingrediente boabe: 250ml lapte, 3 ouă, 50 gr zahăr, 50 ml ulei sau unt, 10 gr drojdie proaspătă, 1 plic zahăr vanilat, 600- 560 gr făină ( depinde de umeditatea ei).

Ingrediente frunze: 1 ou, un praf de sare, 100 gr făină.

Într-un vas turnăm laptele călduț. Aici punem drojdia și zahărul. Asteptăm 10 minut ca drojdia să se dizolve. Punem celelalte ingrediente: ouăle bătute, uleiul sau untul topit, zahărul vanilat și făina. Făina o punem treptat, amestecînd cu cealaltă mână aluatul. Aluatul trebuie să se lipească puțin de mâini. Ungem suprafața aluatului cu ulei, în acoperim cu peliculă alimentară și îl punem la cald timp de 1 oră.

Între timp facem aluatul pentru frunze. Batem oul cu sarea. Adăugăm făina. Modelăm un aluat ca pentru tăieței. Îl acoperim.

Peste 1 oră divizăm aluatul în bile mici cît nuca (depinde cît de mare va fi strugurele). Pregătim o tavă pe care o vom tapeta cu hîrtie. Pentru ca să ne fie mai ușor să modelăm strugurele, vom avea în față harta Moldovei. Cu celălalt aluat vom modela frunzele. Modelăm strugurele. 


 

Lăsăm strugurele să crească în tavă 30 minute după care îl ungem cu gălbenuș de ou și îl presurăm cu susan.


Punem tava în cuptor la 180C timp de 30-35 minute. 

Strugurele dulce este gata. Îl putem folosi atunci cînd dorim să ne reprezentăm țara sau pentru activitățile școlare. Poftă bună!!!




Bunica recomandă


Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi
Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi

Plăcintă boierească cu carne și brînză de oi... Rețetă moldovenească

Citește
Malai cu dovleac
Malai cu dovleac

Mîncarea buneilor noștri...

Citește
Babă din tăieței în două culori
Babă din tăieței în două culori

Cea mai originală babă din tăieței de casă...

Citește
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr

Rețetă nouă de plăcinte foioase....

Citește
Tort Negru
Tort Negru

Cel mai îndrăgit tort din copilărie...

Citește
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte

Plăcinte moi și delicoase la cuptor...

Citește
Sarmale cu varză proaspătă
Sarmale cu varză proaspătă

Sarmale cu varză proaspătă ca la bunica.

Citește
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată

Plăcinte foioase cu brânză și varză pe bază de apă carbogazificată.

Citește
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă

Foi Fillo subțiri pe bază de apă... Catifelate și flexibile...

Citește
Chisăliță din corcodușe
Chisăliță din corcodușe

Chisăliță ca în Moldova...Așa am mîncat la bunica, așa am făcut-o și eu.

Citește
Babă neagră
Babă neagră

Babă neagră ca la bunica...

Citește
Sarmale cu frunze de vie, orez și carne
Sarmale cu frunze de vie, orez și carne

Sarmale după placul celor care iubesc orezul...

Citește