Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi

Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi

                                             Plăcintă cu carne și brânză de oi 

Și dacă a venit frigul, aprindem cuptorul pentru faimoasa și delicioasa plăcintă cu carne și brânză de oi. Această plăcintă este una dintre mâncărurile favorite ale familiei mele. O făcea mama foarte des, mai ales iarna când trebuia de aprins cuptorul. Ca umplutură folosea jumere , eu am folosit carne cu puțină grăsime. Așa ne place nouă. Se pregăteşte repede, cu ingrediente pe care, de regulă, le avem mereu în casă.  Vă prezint în continuare  cantitatea ingredientelor pentru o plăcintă mare. 

Ingrediente pentru aluat: 500 - 550 gr. făină, 300 ml.apă, 5 gr.sare,10 gr. drojdie

Ingrediente pentru umplutură:500 gr.carne de porc , 500 gr.brânză, codițe de ceapă.

Pregătim carnea. O tăiem mărunt și o călim pe tigaia încinsă cu ulei. Brânza o mărunțim cu mâinile. Codițele de ceapă le tăiem marunt.


Într-un vas punem apa și drojdia. Lăsăm 10 min să se dizolve drojdia. Punem sarea și treptat făina. Modelăm o cocă nedetă,moale de aluat. O lăsăm pe masă acoperită cu un prosop. 

Peste 10 minute divizăm coca de aluat în două bile si le lasam sa se odihneasca 20 min.Le întinem cu citorul de mărimea 26 cm în diametru. Le lăsăm 15 - 20 min. să se odihnească, după care le ungem generos cu ulei și le intindem cu mîinile atît cît putem de subțire pe masa unsa cu ulei.Din două foi vom obține o singură plăcintă. 


Punem o foaie peste alta. Punem umplutura și modelăm plăcinta.O ungem cu gălbenuș de ou. O punem în cuptorul supraîncălzit la 180C pentru 30-35 min.

Poftă bună.

Bunica recomandă