Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi

Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi

                                             Plăcintă cu carne și brânză de oi 

Și dacă a venit frigul, aprindem cuptorul pentru faimoasa și delicioasa plăcintă cu carne și brânză de oi. Această plăcintă este una dintre mâncărurile favorite ale familiei mele. O făcea mama foarte des, mai ales iarna când trebuia de aprins cuptorul. Ca umplutură folosea jumere , eu am folosit carne cu puțină grăsime. Așa ne place nouă. Se pregăteşte repede, cu ingrediente pe care, de regulă, le avem mereu în casă.  Vă prezint în continuare  cantitatea ingredientelor pentru o plăcintă mare. 

Ingrediente pentru aluat: 500 - 550 gr. făină, 300 ml.apă, 5 gr.sare,10 gr. drojdie

Ingrediente pentru umplutură:500 gr.carne de porc , 500 gr.brânză, codițe de ceapă.

Pregătim carnea. O tăiem mărunt și o călim pe tigaia încinsă cu ulei. Brânza o mărunțim cu mâinile. Codițele de ceapă le tăiem marunt.


Într-un vas punem apa și drojdia. Lăsăm 10 min să se dizolve drojdia. Punem sarea și treptat făina. Modelăm o cocă nedetă,moale de aluat. O lăsăm pe masă acoperită cu un prosop. 

Peste 10 minute divizăm coca de aluat în două bile si le lasam sa se odihneasca 20 min.Le întinem cu citorul de mărimea 26 cm în diametru. Le lăsăm 15 - 20 min. să se odihnească, după care le ungem generos cu ulei și le intindem cu mîinile atît cît putem de subțire pe masa unsa cu ulei.Din două foi vom obține o singură plăcintă. 


Punem o foaie peste alta. Punem umplutura și modelăm plăcinta.



O ungem cu gălbenuș de ou. O punem în cuptorul supraîncălzit la 180C pentru 30-35 min.

Poftă bună.





Bunica recomandă


Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi
Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi

Plăcintă boierească cu carne și brînză de oi... Rețetă moldovenească

Citește
Malai cu dovleac
Malai cu dovleac

Mîncarea buneilor noștri...

Citește
Babă din tăieței în două culori
Babă din tăieței în două culori

Cea mai originală babă din tăieței de casă...

Citește
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr

Rețetă nouă de plăcinte foioase....

Citește
Tort Negru
Tort Negru

Cel mai îndrăgit tort din copilărie...

Citește
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte

Plăcinte moi și delicoase la cuptor...

Citește
Sarmale cu varză proaspătă
Sarmale cu varză proaspătă

Sarmale cu varză proaspătă ca la bunica.

Citește
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată

Plăcinte foioase cu brânză și varză pe bază de apă carbogazificată.

Citește
Zeamă cu tăieței și găină umplută
Zeamă cu tăieței și găină umplută

Zeamă cu găină umplută și ardei umpluți cu măruntaie... Un deliciu de te lingi pe degete...

Citește
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă

Foi Fillo subțiri pe bază de apă... Catifelate și flexibile...

Citește
Găină cu cartofi în sos de smîntână
Găină cu cartofi în sos de smîntână

O mîncare simplă, dar foarte gustoasă...

Citește
Chisăliță din corcodușe
Chisăliță din corcodușe

Chisăliță ca în Moldova...Așa am mîncat la bunica, așa am făcut-o și eu.

Citește