Ingrediente:
Начинка: Обжаренная на масле сахарная свекла+ грецкие орехи.
Etape:
Amestecăm ingredientele, împărțim coca de aluat, facem biluțe și lăsăm să se odihnească 20 min.
Întindem cu citorul bilele de mărimea unei farfurii, le lăsăm puțin să se odihnească și le dăm prin amestec de amidon și făină (4 linguri de amidon + 1,5 lingură făină).
Раскатываем шарики диаметром 24 см. Обильно обсыпаем смесью из крахмала+ мука (3 ложки крахмала+1 ложку муки) и ставим 3 штуки друг на друга.
Le întindem cu citorul bine, bine și subțire.
Раскатываем тоненько и оперативно щеточькой удаляем оставшиеся крахмал.
Înlăturăm cu o periuță amidonul de pe foaie. Stropim cu puțin ulei și punem umplutura.
Modul de preparare a umpluturii: sfecla de zahăr o curățim de coajă și o dăm prin răzătoare. O călim în ceaun în unt, pînă se înmoaie ( vreo 15 min). O răcim și adăugăm miezul de nuci ușor prăjit în tigaie fără ulei.
Modelăm plăcinta și o ungem cu gălbenuș de ou.
Делаем наши всусные вертуты. Перед тем как поставить начинку смазываем лист маслом растительным. вода(ложечку) Печём вертуты 30 мин.т.180 С.
O punem la copt pe 30- 35 minute, la 180 grade. După ce o scoatem din cuptor, o ungem cu unt topit și o acoperim cu un prosop pe 20- 30 minute.
Печенные вертуты смазываем топлёном маслом и покрываем полотенцем на несколько минут.
Poftă mare!!!