Plăcintă cu sfeclă de zahăr și miez de nuci

Plăcintă

Plăcintă

Ingrediente:

  1. 300 ml lapte de temperatura camerei
  2. 1 ou
  3. 1 lingură ulei
  4. 1 lingură zahăr
  5. 1 linguriță sare
  6. 1 linguriță drojdie uscată
  7. 3 pahare și jumătate de făină ( 250 ml un pahar).

Ингредиенты:

  1. 300 мл. молока
  2. 1 яйцо
  3. 1 ложка растительного масла,
  4. 1 ложка сахара
  5. 1 ложечка соли
  6. 1 ложечка сухих дрожжей,
  7. 3,5 стакана муки (стакан на 250 мл.)

Начинка: Обжаренная на масле сахарная свекла+ грецкие орехи.

Etape:

Amestecăm ingredientele, împărțim coca de aluat, facem biluțe și lăsăm să se odihnească 20 min.

Из указанных выше ингредиентов делаем тесто. Делим тесто на 6 кусков, делаем шарики и даём отдохнуть 20 мин.



Întindem cu citorul bilele de mărimea unei farfurii, le lăsăm puțin să se odihnească și le dăm prin amestec de amidon și făină (4 linguri de amidon + 1,5 lingură făină).

Раскатываем шарики диаметром 24 см. Обильно обсыпаем смесью из крахмала+ мука (3 ложки крахмала+1 ложку муки) и ставим 3 штуки друг на друга.



Le întindem cu citorul bine, bine și subțire.

Раскатываем тоненько и оперативно щеточькой удаляем оставшиеся крахмал. 





Înlăturăm cu o periuță amidonul de pe foaie. Stropim cu puțin ulei și punem umplutura.

Modul de preparare a umpluturii: sfecla de zahăr o curățim de coajă și o dăm prin răzătoare. O călim în ceaun în unt, pînă se înmoaie ( vreo 15 min). O răcim și adăugăm miezul de nuci ușor prăjit în tigaie fără ulei.

Modelăm plăcinta și o ungem cu gălbenuș de ou.

Делаем наши всусные вертуты. Перед тем как поставить начинку смазываем лист маслом растительным. вода(ложечку) Печём вертуты 30 мин.т.180 С.





O punem la copt pe 30- 35 minute, la 180 grade. După ce o scoatem din cuptor, o ungem cu unt topit și o acoperim cu un prosop pe 20- 30 minute.

Печенные вертуты смазываем топлёном маслом и покрываем полотенцем на несколько минут.

Poftă mare!!!



Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește