Plăcintă cu sfeclă de zahăr și miez de nuci

Plăcintă

                                                                                                Plăcintă

Ingrediente: 300 ml lapte de temperatura camerei, 1 ou, 1 lingură ulei, 1 lingură zahăr, 1 linguriță sare, 1 linguriță drojdie uscată, 3 pahare și jumătate de făină ( 250 ml un pahar).

Etape: amestecăm ingredientele, împărțim coca de aluat, facem biluțe și lăsăm să se odihnească 20 min.

Întindem cu citorul bilele de mărimea unei farfurii, le lăsăm puțin să se odihnească și le dăm prin amestec de amidon și făină (4 linguri de amidon + 1,5 lingură făină).

Le întindem cu citorul bine, bine și subțire.


Înlăturăm cu o periuță amidonul de pe foaie. Stropim cu puțin ulei și punem umplutura.

Modul de preparare a umpluturii: sfecla de zahăr o curățim de coajă și o dăm prin răzătoare. O călim în ceaun în unt, pînă se înmoaie ( vreo 15 min). O răcim și adăugăm miezul de nuci ușor prăjit în tigaie fără ulei.

Modelăm plăcinta și o ungem cu gălbenuș de ou.


O punem la copt pe 30- 35 min, la 180 grade. După ce o scoatem din cuptor, o ungem cu unt topit și o acoperim cu un prosop pe 20- 30 min.

Poftă mare!!!