Plăcintă din foi Fillo facute în condiții de casă

Plăcintă din foi Fillo

                                                                                            Plăcintă

Ingrediente: 300 ml lapte, 1 gălbenuș de ou, 1 lingura zahar, 1 linguriță de sare, 1 lingura ulei, 0,5 linguriță drojdie uscata, aproape 4 pahare făină ( 1 pahar - 250 ml. )

Etape: Amestecăm bine ingredientele și frămîntăm aluatul pînă obținem o cocă de aluat netedă. Lăsăm aluatul să se odihnească 20 min acoperit cu un prosop.

Aluatul îl împărțim în 4 bile. Le lăsăm să se odihnească acoperite 30 min.

Presuram făină pe masa de lucru și le întindem cu citorul ( mărimea unei farfurii). Lăsăm turtele să se odihnească 20 min. Le presurăm abundent cu un amestec de amidon + făină ( 6 linguri de amidon și 2 linguri de faina ).

Le întindem cît de subțire posibil. Apoi le desprindem una cîte una foarte atent. Cu o periuță înlăturăm bine amestecul de amidon.

Pe foaia stropită cu ulei punem umplutura.

Îi dăm plăcintei forma dorită.

Pofta buna!!!