Plăcintă dulce cu halva și dulceață

Plăcintă dulce cu halva și dulceață

    Plăcintă dulce cu halva

 Vă prezint această plăcintă dulce extrem de delicioasă. Este o plăcintă crocantă la suprafață, dar moale în interior. Puteți folosi la umplutură halva, dulceață de fructe, gem consistent de fructe, miez de nuci, arahide, semințe și fructe uscate. Nu vă imaginați ce bunătate!!! Din cantitatea ingredientelor obținem o plăcintă mare, dar dvs puteți dubla ingredientele pentru cîte plăcinte doriți. Le puteți face mai mari sau mai mici. Urmăriți în continuare ingredientele și etapele de preparare. 

Ingrediente pentru o plăcintă: 150 ml apă, 1 ou, 0,5 linguriță praf de copt, 4 gr drojdie proaspătă, 1 linguriță zahăr, 340-350 gr făină, 2 linguri de amidon de cartofi sau de porumb ( pentru modelare).

Pentru umplutură vom avea nevoie de 200 gr halva+ 5 linguri dulceață de fructe de o consistență stabilă, miez de nuci ( semințe , arahide, alune - la dorința) + 50 gr stafide.

Într-un vas amestecăm ingredientele lichide ( apă și oul). Adaugăm sarea, zahărul și drojdia. Lăsăm 10 min să se dizolve drojdia. Făină o amestecăm cu praful de copt și o încorporăm în amestecul lichid. Frămîntăm o cocă de aluat elastică. O lăsăm pe masă acoperită pe 20 min.
Divizăm aluatul în două bile. Se vor odihni 10 min.

Pe o farfurie pregătim amestecul din 3 linguri de amidon + 2 linguri făină. Întindem fiecare bilă cu citorul de aproximativ 30 cm în diametru. Le ungem generos cu amestecul de amidon, le punem una peste alta. Le lăsăm 10 minute, după care le întindem cu citorul atît cît putem. Atenție!!! Le putem întinde doar cu făină, dar separat. 


Ungem prima foaie cu ulei. Punem deasupra a doua foaie. O ungem la fel cu ulei. Punem umplutura ca în imaginea de mai jos. Modelăm plăcintă. Eu am modelat-o în formă de cifra opt. Dvs o puteți modela după dorință. Ungem plăcinta cu gălbenuș de ou. O presurăm cu semințe.
Dăm plăcinta în cuptorul supraîncălzit la 180C, timp de 30-35 min.Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește