Plăcinte cu brînză proaspătă de vaci

Plăcinte cu brănză proaspătă de vaci

                                                                                         Plăcinte

Ingrediente: 1 pahar de 250 gr.apă călduță, 1 linguriță sare, 100 gr margarină, 10 gr drojdie proaspătă, 4 pahare făină.

Mod de preparare: 10 gr drojdie se dizolva cu 50 ml apă călduță. Se amestecă sarea cu făina. Se adaugă margarina, iar mai apoi se toarnă cîte puțin apa. Se amestecă un aluat care să se desprindă de pe mîni. Se frămîntă 3-5 min. Se acoperă și se lasă pe 1 oră să se ridice.


Se împarte aluatul în 8 bucăți. Se fac biluțe. Bilele se lasă să se odihnească acoperite ,pînă se dublează în volum.

Se întind bilele de mărimea unei farfurii mijlocii. Se lasă turtele să se odihnească 20- 25 min. 

Se modelează plăcintele.


Se pun în tavă. Se lasă să crească în tavă 20- 25 min după care se ung cu gălbenuș de ou.

Se coc timp de 30 min, la temperatura de 180 grade.


Se scot din cuptor,se ung cu ulei+apa.Le acoperim cu un prosop gros pe 25 min.Poftă bună!!!