Plăcinte cu brînză proaspătă de vaci

Plăcinte cu brănză proaspătă de vaci

   Plăcinte

Ingrediente:

  1. 1 pahar de 250 gr.apă călduță
  2. 1 linguriță sare
  3. 100 gr margarină sau unt
  4. 10 gr drojdie proaspătă
  5. 4 pahare făină.

Mod de preparare: 10 gr drojdie se dizolva cu 50 ml apă călduță. Se amestecă sarea cu făina. Se adaugă margarina, iar mai apoi se toarnă cîte puțin apa. Se amestecă un aluat care să se desprindă de pe mâini. Se frămîntă 3-5 minute. Se acoperă și se lasă pe 1 oră să se ridice.





Se împarte aluatul în 8 bucăți. Se fac biluțe. Bilele se lasă să se odihnească acoperite ,pînă se dublează în volum.



Se întind bilele de mărimea unei farfurii mijlocii. Se lasă turtele să se odihnească 20- 25 minute. 



Se modelează plăcintele.





Se pun în tavă. Se lasă să crească în tavă 20- 25 minute după care se ung cu gălbenuș de ou.



Se coc timp de 30 minute, la temperatura de 180 grade.






Se scot din cuptor, se ung cu ulei+apa. Le acoperim cu un prosop gros pe 25 minute. Poftă bună!!!





Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește