Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă

Plăcinte din foi filo pe bază de apă

                                                       Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă

Aceste plăcinte le-am făcut din foi fillo facute pe apă, rețetă nouă în colecția mea. Am încercat această rețetă și am rămas uimită de rezultat... Atît de bune, moi, fine și delicate la gust, încît nici să le tai nu puteam cu cuțitul, căci se fărămițau... În fine, le-am rupt cu mîna ca să vi le arăt și vouă... Un aluat perfect, să te tot joci cu el...

Ingrediente : un pahar (200 ml.) apă de temperatura camerei, 1 lingură de zahăr, 1 linguriță de sare, 5 gr.praf de copt,5 gr.drojdie proaspata, 1 ou,1 lingura de ulei,430-440 gr.faina(la cintar sau 4 pahare de faina (masurat cu paharul de 200 ml.).

Etape:

Frămîntăm bine aluatul și îl punem să se odihnească 30 minune, acoperit cu un prosop.

Îl împărțim proporțional, facem biluțe. Le lăsăm să se odignească pe masă acoperite 20 min.

Le întindem puțin de mărimea unei farfurii. Le lăsăm să se odihnească 5 min.

Într-o farfurie pregătim amidonul cu făina. Amestecăm 3 linguri pline de amidon și o lingură plina de făină. Le tăvălim bine prin amestecul pregătit și le punem una peste alta (3 la număr).

Foile sa fie egale, pentru ca la întindere sa nu rămînă în urmă vreo una. După ce le-am așezat una peste alta, le întindem cu sucitorul, începind de la mijloc spre marginea foii. Le întindem subțire. Să nu vă fie frică ,că se vor lipi. După ce am terminat de le întins, le desprindem una cîte una, iar restul de amidon îl înlăturăm atent,dar repede cu o periuță sau chiar cu un șervețel uscat de bucătărie. Eu am luat fiecare foaie in mîină și am mai intins-o (cit am socotit eu de cuviință). 

Modelăm plăcintele. Înainte de a pune umplutura, am uns bine cu  ulei foaia.Înainte de a le pune la copt, le ungem cu un gălbenuș de ou plus o lingura de apa.

Cînd le scoatem din cuptor le ungem cu apa plus ulei. Se coc timp de 25 - 30 min., 180 gr.

Pofta buna,dragi vizitatori...Succese ..


Bunica recomandă