Plăcinte foiță cu foiță

Plăcinte foiță cu foiță

                                                    Plăcinte foioase

Am incercat o reţetă nouă de placinte care a intrecut aşteptările mele,chiar dacă toate reţetele pe care le am pe blog sunt foarte bune.Imi place să experimentez,deaceea nu mă voi opri doar la ceea ce am făcut pînă la moment şi voi continua să fac ceva nou.Şi credeţi-mă, ca chiar am incă ce vă arăta.Aşadar, să vă scriu ce am pus in aluatul dat şi cum am făcut plăcintele.

Reţeta :250 ml.apă caldă,1 ou,1 lingură de oţet,1lingură de ulei,1 linguriţa de sare,1 linguriţa de zahăr,400-450 gr.făină.

Рецепт:250мл.теплой воды,1 яйцо,1 ложка уксуса,1 ложка масло растительное,1 ложечка соли,1 ложечка сахара,400-450 гр.муки.

Начинка:Можно использовать любую начинку: капуста,творог, картошка, вишня.

Umplutură:verzi la borcan pregătiţi pentru iarnă.I-am călit uşor în ulei pe tigaie.Putem folosi deasemenea umplutură de mere,dovleac,vişine.

Mod de prepărare :In apa caldă punem oţetul,uleiul,oul,zahărul şi sarea.Amestecăm bine,bine şi cînd ne convingem ca sarea şi zahărul s-au dizolvat adăugăm cîte puţin făina.Frămîntăm bine ingredientele pîna obţinem o cocă de aluat moale şi netedă.

Приготовление: Из выше указанных ингредиентов делаем тесто.Хорошо вымешиваем ,чтобы тесто не прилипало к рукам.Тесто должно быть мягким.

Lăsăm aluatul să se odihnească 20 min.acoperit cu un prosop.Împarţim coca de aluat in 8 părţi egale şi facem 8 biluţe.Lăsăm biluţele să se odihnească iarăşi 20 min.după care puţin le intindem.

Оставляем тесто чтобы отдохнуло 20 мин.После того делим тесто на 8 частей и оставляем опять на 20 мин.накрытыми полотенцем.


Foile intinse le stropim generos cu ulei şi le punem una peste alta intr-un vas.Le lăsăm să se odihnească timp de 30 min.după care începem a le intinde.

Раскатываем шарики диаметром 24 см.и обильно смазываем маслом растительным.


Înainte de a pune foaia pe masă ,ungem puţin masa cu ulei.Dacă vedem că foaia nu se intinde uşor ,o mai lăsăm să se odihnească puţin.Modelăm plăcintele.

Стол хорошо смазываем маслом и вытягиваем тесто.Ставим начинку,собираем плацинты.




Plăcintele gata făcute le punem in tava tapetată cu hîrtie şi unsă cu puţin ulei sau le puteti pune in tava unsă cu ulei fară a o tapeta .Înainte de a pune plăcintele la copt,le ungem cu gălbenuş+1 linguriţa de apă.

Перед тем как ставить плацинты в духовку смазываем желтком+ложечку воды.Печем плацинты 30 мин.т.180 С.


Plăcintele le coacem timp de 30 min.180 gr.în cuptorul supraîncălzit din timp.După ce le scoatem din cuptor,le ungem cu puţină apă şi le acoperim cu un prosop pe 10 min.Plăcintele sunt gata.Poftă bună !






Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește