Placinte foiase,aluat simplu

Plăcinte pe bază de apa si drojdie

Sunt placinte din cel mai simplu aluat,cu cele mai simple etape ale modelarii,dar cu foi care se intind usor si repede , fara ca sa se rupa.Cel mai mult imi place acest aluat pentru faptul ca imediat poti lucra cu el,fara ca sa se odihneasca.Economie de timp si masa gatita rapid.

Ingrediente: 1 pahar de apa de t.camerei (paharul de 200 gr.)3 -5 gr.drojdie,1 ou,1 lingura de ulei,1 lingurita de sare,3 - 4 pahare de faina (paharul de 250 gr.)

Umplutura : brinza proaspata de vaci+verdeata  si am facut citeva placinte cu mere trecute prin razatoare,care le-au apreciat ai mei foarte mult,chiar mai mult decit pe cele cu brinza.

Amestecam toate ingredientele cum ne convine si framintam un aluat elastic si molcut,dar care usor sa se desprinda de pe miini.

Aluatul il ampartim in 6 parti egale si facem 6 bilute.

Cind am terminat de facut ultima biluta,o luam pe prima si o intindem de marimea unei farfurii.Ungem turtele bine,bine cu ulei(chiar abundent)si le suprapunem.

Intindem foaia pe masa unsa cu ulei(foaia nu o mai ungem cu ulei) si punem umplutura.

Modelam placintele.Le punem in tava si le lasam sa se odihneasca 20 min.Le ungem cu ou si le punem la copt pe 30 min.,180 gr.pina se rumenesc frumos.

Cind le scoatem din cuptor, le ungem cu putin ulei cu apa si le acoperim cu un prosop.

Placintele vor fi moi si foioase...Pofta buna..!


Bunica recomandă