Plăcinte împăturite pe tigaie

Plăcinte împăturite pe tigaie

 Plăcinte

Ingrediente:

  1. 300 ml.apă călduța
  2. 3,5 -4 pahare faină (paharul de 250 ml..)
  3. 1 ou
  4. 10 gr.drojdie proaspată sau 3 gr.uscată
  5. 1 linguriţă sare
  6. 1 lingură de zahar.

Mod de preparare: primul pas va fi pregătirea umpluturii. Vom pregăti cartofii piureu. Vom da dovleacul prin răzătoare. Zahăr în umplutură nu punem. Îl vom adăuga peste dovleac cînd vom modela plăcinta. Umplutura o putem pregăti la dorință.

Vom pregăti aluatul. Vom dizolva drojdia proaspătă în apa călduță cu zahărul și 1 lingură de făină. O vom lasa să fermenteze 15 min. Peste 15 min, vom adăuga oul bătut și făina şi sarea. Făina o adăugăm treptat și o amestecăm în compoziție. Vom obține un aluat moale. Aluatul îl vom lăsa să se odihnească 1 oră.Peste 1 oră începem a lucra cu aluatul. Coca de aluat o vom împărți în 10- 11 biluțe. Le vom pune pe un platou sau într-o farfurie, le vom unge cu ulei abundent. Le vom lăsa să se odihnească acoperite 2 ore. Peste 2 ore vom putea lucra fiecare biluță fără ca să întindem turtele. Aluatul deja s-a odihnit suficient.

Modelăm plăcintele pe masa unsă cu ulei.
Le prăjim pe tigaie în ulei la foc mic. După ce sunt gata, se pun pe șervețele de hîrtie pentru ca să absoarbă grăsimea. Plăcintele vor fi moi și numai bune pentru a fi mîncate.

Poftă bună.

Bunica recomandă