Plăcinte plicuri foiță cu foiță

Plăcinte plicuri foiță cu foiță

Plăcinte plicuri foiță cu foiță

 Vă prezint plăcinte pliculețe din aluat foios fără drojdie. Am repetat aceasta rețetă a doua oară pe blogul nostru, întrucît am dat altă formă plăcintelor și ca să nu aibă gospodinele unele nelamuriri, am scris rețeta încă o dată și am arătat în imagini felul de a le modela. Umplutura o facem la alegere. Este un aluat ascultător, se întinde perfect și nu se rupe uțor. Vă asigur, le veți îndrăgi după prima probă. Urmăriți în continuare ingredientele aluatului și felul de a le modela.

Reţeta :250 ml.apă caldă,1 ou,1 lingură de oţet,1lingură de ulei,1 linguriţa de sare,1 linguriţa de zahăr, 400-450 gr.făină.

Рецепт:250 мл.теплой воды,1 яйцо,1 ложка уксуса,1 ложка масло,1 ложечка соли,1 ложечка сахара,400-450 гр.муки.

Pentru umplutură putem folosi varză murată sau proaspătă pe care o călim puțin pe rigaie cu puțin ulei ( 800 gr). Putem folosi brânză proapătă de vacă aproximativ 1 kg + 2 ouă+ sare după gust. Umplutura o facem la alegere.

Mod de prepărare: în apa caldă punem oţetul, uleiul, oul, zahărul şi sarea. Amestecăm bine, bine şi cînd ne convingem ca sarea şi zahărul s-au dizolvat, adăugăm cîte puţin făina. Frămîntăm bine ingredientele pîna obţinem o cocă de aluat moale şi netedă.

Lăsăm aluatul să se odihnească 20 min. acoperit cu un prosop. Împarţim coca de aluat in 8 părţi egale şi facem 8 biluţe. Lăsăm biluţele să se odihnească iarăşi 20 min., după care puţin le întindem.

Foile intinse le stropim generos cu ulei şi le punem una peste alta pe o farfurie sau într-un vas. Le lăsăm să se odihnească timp de 30 minute.

Peste 30 minute putem modela plăcintele ca în imaginile de mai jos.









Plăcintele gata făcute le punem in tava tapetată cu hîrtie şi unsă cu puţin ulei sau le puteti pune in tava unsă cu ulei fară a o tapeta. Înainte de a pune plăcintele la copt,le ungem cu gălbenuş+1 linguriţa de apă.

Plăcintele le coacem timp de 30 min.180 gr.în cuptorul supraîncălzit din timp. 

După ce le scoatem din cuptor, le ungem cu puţină apă şi le acoperim cu un prosop pe 10 min. Plăcintele sunt gata. Poftă bună !








Bunica recomandă


Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi
Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi

Plăcintă boierească cu carne și brînză de oi... Rețetă moldovenească

Citește
Malai cu dovleac
Malai cu dovleac

Mîncarea buneilor noștri...

Citește
Babă din tăieței în două culori
Babă din tăieței în două culori

Cea mai originală babă din tăieței de casă...

Citește
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr

Rețetă nouă de plăcinte foioase....

Citește
Tort Negru
Tort Negru

Cel mai îndrăgit tort din copilărie...

Citește
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte

Plăcinte moi și delicoase la cuptor...

Citește
Sarmale cu varză proaspătă
Sarmale cu varză proaspătă

Sarmale cu varză proaspătă ca la bunica.

Citește
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată

Plăcinte foioase cu brânză și varză pe bază de apă carbogazificată.

Citește
Zeamă cu tăieței și găină umplută
Zeamă cu tăieței și găină umplută

Zeamă cu găină umplută și ardei umpluți cu măruntaie... Un deliciu de te lingi pe degete...

Citește
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă

Foi Fillo subțiri pe bază de apă... Catifelate și flexibile...

Citește
Găină cu cartofi în sos de smîntână
Găină cu cartofi în sos de smîntână

O mîncare simplă, dar foarte gustoasă...

Citește
Chisăliță din corcodușe
Chisăliță din corcodușe

Chisăliță ca în Moldova...Așa am mîncat la bunica, așa am făcut-o și eu.

Citește