Plăcinte Poale-n brîu cu brînză

Plăcinte Poale-n brîu cu brînză

                                                                                  Plăcinte Poale-n brîu

Ingrediente: 1 pahar de 250 ml de apă de temperatura camerei, 5 gr de drojdie proaspătă, 1 lingură cu vîrf de smîntînă, 1 gălbenuș de ou, 0,5 linguriță de sare, 1 lingură cu vîrf de zahăr, 3- 4 pahare de făină ( la început se pun doar 3 pahare, apoi mai adăugăm după necesitate), 100 gr unt pentru a unge turta. Pentru umplutură avem nevoie de 500 gr de brînză proaspătă de vaci+ 1 ou+ sare sau zahăr la dorință.

Amestecăm toate ingredientele înafară de unt. Făina o adăugăm la urmă. Amestecăm bine, bine aluatul. Trebuie să obținem un aluat moale să nu se lipească de mîni. Îl lăsăm pe masă acoperit 20-30 min. 

Peste 20-30 min întindem aluatul într-o turtă mare pe masa presurată cu făină. Ungem turta cu unt pe toată suprafața.

O rulăm într-o ruladă și o punem în peliculă la rece pe 30-40 min. Scoatem rulada și o punem pe masa presurată cu făină. O tăiem proporțional și fiecare bucată o dăm prin făină.

Lăsăm 10 min să se odihnească, după care le adunăm împreună și frămîntăm iarăși bine totul ca să obșinem o cocă de aluat netedă. La necesitate mai adăugăm făină pe masa de lucru.

Acoperim aluatul și îl lasăm să se odihnească 20 min.

Peste 20 min întindem iarăși o turtă mare,taiem turta in patrate cit de mari doriti și modelăm plăcintele.Acest aluat este minunat si pentru a face placinta dilce...Umplutura o facem tot din brinza proaspata de vaci,zahar,vanilina si stafide.Dupa ce se coc,se pudreaza cu zahar pudra sau cu sirop facut din miere  sau zahar.Plăcintele modelate le punem în tavă, le ungem cu gălbenuș de ou. Le lăsăm 20 min să se odihnească.

Le punem în cuptorul supraîncălzit la 180 C, timp de 25- 30 min.

După ce le scoatem din cuptor, le acoperim cu un prosop pe 15- 20 min.

Poftă bună.