Plăcinte Poale-n brîu

Plăcinte Poale-n brîu

                                                               Plăcinte Poale-n brîu

Ingrediente: 350 ml apă, 1 linguriță sare, 15 gr drojdie proaspătă, 3,05 pahare de făină (1 pahar- 250 gr), 1 lingură zahăr.

Din cantitatea de apă călduță, se ia puțină apă și se face maiaua: 50 ml apă, 2 linguri făină, 1 lingură zahăr, 15 gr drojdie. Se amestecă totul bine. Se pune la loc călduț să se odihnească.

Se pune făina ,sarea, maiaua ridicată în volum, se toarnă apa călduță. Se amestecă aluatul bine,bine. Aluatul va fi unul moale. Cu palmele muiate în ulei, îl desprindem de pe mîni. Se adună aluatul, se unge cu ulei. Se pune într-un vas, se acoperă cu o peliculă, apoi cu un prosop. Se lasă pe masă să se ridice în volum. După ce aluatul a crescut bine, se pune acoperit cu pelicula în frigider pe 12 ore (sau le puteti modela imediat).


Peste 12 ore se scoate din frigider. Se lasă pe masă să se încălzească bine ,bine.

Între timp pregătim umplutura. Umplutura o facem din cartofi piureu, ceapă tăiată mărunt și ciuperci ușor călite pe tigaie. Punem sare după gust,putin piper iute.Umplutura din varză o facem din varză murată tăiată pai și ușor călită in ulei pe tigaie.Puteti pune si un ou batut.Se fac biluțe, 9 la numar. Bilele unse cu ulei se odihnesc 25 min. Se unge masa cu ulei.Se pun bilele și se întind puțin cu mînile.

Turtele se odihnesc 25 min. Se mai întind puțin,se pune umplutura la mijlocul turtei și se modelează.

Se pun în tava tapetată cu hîrtie. Se lasă 15-20 min să se odihnească. Se ung cu ou și se pun în cuptor la copt pe 30 min, la 180 grade,pina se rumenesc frumos. După ce se scot din cuptor, se scaldă în apă+ ulei. Se pun fierbinți în tr-un vas, deasupra punem o peliculă.Se acoperă cu un prosop gros pe 25 min.

Poftă bună!!!