Placinte

Aluat FILLO

Plăcinte din foi Fillo făcute în  condiții de casă



Rețeta:

  1. Un pahar de lapte (250gr) de temperatura camerei
  2. O linguriță de zahăr
  3. Jumătate linguriță de sare
  4. Jumătate linguriță praf de copt
  5. Jumătate linguriță drojdie uscată ( sau proaspătă - 7 gr)
  6. 4 linguri ulei
  7. Făină cît cuprinde ( aluat moale ca pentru plăcinte)

Etape:


Frămîntăm bine aluatul și îl punem să se odihnească 30  de minune, acoperit cu un prosop.
Îl împărțim proporțional, facem biluțe.




Le lăsăm pe 20 minute să se odihnească.



Le întindem puțin și le punem in farfuria pregătită din timp cu o lingură de faina plus trei linguri de amidon, de cartofi. Le tăvălim bine prin amestecul pregătit și le punem una peste alta (3 la număr).


Foile sa fie egale, pentru ca la întindere sa nu rămînă în urmă vre-o una. După ce le-am așezat una peste alta, le întindem cu sucitorul, începind de la mijloc spre marginea foii.




Le întindem subțire. Să nu vă fie frică ,că se vor lipi. După ce am terminat de le întins, le desprindem una cîte una, iar restul de amidon îl înlăturăm atent cu o periuță sau chiar cu un șervețel uscat de bucătărie.  Eu am luat fiecare foaie in mână și am mai întins-o (cît am socotit eu de cuviință).

Înainte de a pune umplutura, am uns cu puțin ulei foaia.






Înainte de a le pune la copt, le ungem cu un gălbenuș de ou plus o lingura de apa.




Cînd le scoatem din cuptor le ungem cu apa plus ulei. Se coc timp de 25 - 30 min., 180 gr.



POFTĂ MARE!!!


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește