Sarmale cu crupe de porumb

Sarmale cu crupe de porumb

                                                            Sarmale cu crupe invelite in frunza de vita de vie

 Sunt sarmalele pe care mama mea,mama a 7 copii , le facea ca sa ne bucure cu ceva bunisor,deoarece noi le consideram cele mai gustoase si bune,chiar daca nu erau cu carne.Eu am invatat de la mama mea sa le fac,dar imi place sa le fac primavara,cind in gradina e multa verdeata si apare frunza de vita de vie.Azi eu am folosit frunza congelata,care s-a pastrat exstraordinar de bine si care imi parea rau sa o arunc, pentru a elibera congelatorul ca sa pun alte provizii.Asadar,sa va scriu ingredientele pentru aceste sarmale delicioase...

Ingrediente:2 pahare(250 gr.paharul)crupe de porumb,100 gr.orez,1 pahar sfecla rosie trecuta prin razatoare,1 morcov mare,2 cepe mari,100 gr.varza proaspata trecuta prin razatoare,2 linguri pasta de tomate,verdeata taiata marunt(patrunjel,codite de ceapa,frunze de telina),piper iute,coriandru macinat,1 pahar ulei,sare dupa gust,frunze de dafin,boabe de piper aromat,frunza de vita de vie(eu am folosot congelata)

Frunzele le dezghetam din timp.Scoase din congelator , nu mai avem nevoie de a opari frunzele,ele sunt flexibile si foarte usor putem impleti cu ele sarmalele..

Amestecam legumele calite cu crupele,adaugam verdeata proaspata,condimentam si impletim sarmalele.


La fundul vasului punem frunze de vita de vie,frunze de dafin si boabe aromate de piper.Printre rindurile cu sarmale mai aruncam citeva frunze de dafin si boabe de piper..Terminam de aranjat sarmalele ,turnam apa clocotita peste ele si le punem in cuptorul supraincalzit din timp.

 Sarmalele se coc timp de 1 ora si 30 min.de la fierbere,1 ora sub capac si 30 min.descoperite.

Smintina de casa la aceste sarmalute nu trebuie sa lipseasca de pe masa,deoarece ele sunt pe ulei si necesita putina grasime...Eu le-am indragit,dragi gospodine si sper sa va placa si voua...



Pofta buna....❤❤❤


Bunica recomandă