Sarmale cu frunze de vie, orez și carne

Sarmale cu frunze de vie, orez și carne

                                                      Sarmale cu frunze de vie, orez și carne

 Ingrediente: 400 gr. carne de pui, 200 gr. carne de porc, 3 morcovi mari, 3 cepe mari, 200 gr. varză proaspătă trecută prin răzătoarea măruntă, 1 roșie mare, 400 gr. orez, 100 gr. pastă de tomate, 200 gr. ulei de casa, frunze de dafin, boabe de piper mirositor, mix de piper iute, sare după gust, frunze de viță de vie ( 200 b).

Carnea o tocăm şi o călim  în ulei la foc mic. Ceapa, morcovul, varza trecută prin răzătoare pîna se înmoaie puţin. Adaugăm pasta de tomate și mai călim toate legumele încă 5 min, sărăm după gust. Orezul îl spălăm în cîteva ape pînă ne asigurăm că este curat și îl încorporăm în legumele şi carnea răcite. Adăugăm condimentele ,verificăm dacă mai necesită sare . Frunzele de vie le spălăm cu apă. Într-un castron punem apa la fiert. Cînd apa începe a fierbe, cufundăm frunzele în apă pentru 20- 30 secunde. Le scoatem repede și le lăsăm să se răcească.

Modelăm sarmalele. Dacă frunza de vie este mare, o divizăm în 2 sau 3 părți.


La fundul vasului în care vom coace sarmalele punem cîteva frunze de varză, boabe de piper mirositor şi cîteva frunze de dafin. Punem sarmalele in oală, printre rînduri mai repetăm cu condimentele.

Turnam deasupra vasului, peste ele apă clocotită + 50 gr pasta de tomate (1 cm deasupra sarmalelor). Punem capacul şi le dăm în cuptorul supraîncălzit din timp. Sarmalele numai încep a fierbe şi facem focul mic mic. Le coacem 2 ore sub capac şi o ora fară capac.

Respectînd timpul coacerii v-om avea, ca rezultat, sarmăluţe coapte ca în cuptorul de la ţara.Se mai coc si in dovleac.Se scoate seminta,se unge cu unt inauntru,se pun sarmalele.Dovleacul se infasoara in citeva straturi cu folie de aluminiu si se coace t.de 4 ore. Pentru asa metoda crupele se fierb t.de 3-4 min.si mai apoi se amesteca cu celelate ingrediente.
Bunica recomandă