Sarmale Leneșe

Sarmale Leneșe

                                                                    Sarmale Leneșe

Vă prezint acest deliciu ce se face într-un timp record. Cînd ne este dor de sarmale ( la noi se zice galuște) și nu avem timp de le învîrtit, cu placere facem acest fel de mîncare. Sunt perfecte pentru a fi servite la prînz sau la cină. Sunt deosebit de aromate. Se pot face cu carne de pui, vită sau porc.  Se servesc cu smîntînă sau chiar legume.  În continuare, voi scrie în detaliu porția pentru 4 persoane. Voi, dragi gospodine, puteți face sarmale leneșe, dublînd porția. 

Ingrediente: 1 jumătate din pieptul de pui sau 500 gr.carne de porc, jumătate de varză ( mijlocie), 2 ceape, 1 morcov mare,1 roșie sau 2 linguri pastă de tomate, 1 ardei ( opțional), 1 pahar orez ( 1 pahar- 200 gr), sare și piper după gust,citeva frunze de dafin,boabe de piper aromat.

Mai întîi vom pregăti legumele. Vom tăia totul după cum sîntem obișnuiți. Eu am folosit o roșie înghețată, dar voi puteți folosi una proaspătă. Pentru că nu aveam suficient timp, am dat morcovul prin răzătoare. Ceapa o puteți tăia cuburi mărunte.

Pieptul  de pui sau carnea o vom tăia cuburi. Orezul îl vom spăla în cîteva ape.

Vom rumeni carnea în ulei pe tigaie ( sau în ceaun, cum ne este comod). 

Vom adăuga aici ceapa, vom lăsa să se rumenească vreo 3,4 min, după care vom adăuga morcovul, ardeiul și roșia.

După ce legumele s-au înăbușit puțin, vom adăuga orezul. Dacă varza nu este de sezon și este dură, atunci vom adăuga mai întîi varza și apoi orezul. Însa, așa cum am varză de sezon și e foarte fragedă, am adăugat mai întîi orezul. Am turnat puțină apă și am pus capacul. Am lăsat totul să se înăbușe la foc mic sub capac pînă ce orezul pe jumătate va fi fiert.

Peste cîteva minute vom adăuga varza și periodic vom amesteca. Putem pune puțină apă . Totul se va înăbuși sub capac la foc mic sau varianta cea mai bina....am putea pe 30 min.pune vasul in cuptor.

Vom pune sarea și piperul. După dorință, mai putem adăuga și 1 lingură de pastă de tomate.

Sarmalele leneșe sunt gata. Se servesc cu smîntînă sau mix de legume.

Bunica recomandă