Sarmale Scroafa cu purcei

Sarmale Scroafa cu purcei

Sarmale Scroafa cu purcei


Alte sarmale mama mea nu le facea. Anume de acestea cu crupe de porumb. Atît de bune, atît de gustoase ,aroma lor umplea toată ograda cînd mama le scotea din cuptorul de afară. Astăzi le-am făcut și eu, exact cum le făcea ea, numai că le-am aranjat frumos cîte 15 -18 sărmăluțe într-o frunză maaare, numindu-le ,,scroafa cu purcei". Așa se numesc aceste sarmale în unele regiuni de la noi.

Ingrediente:

  1. 2 pahare de crupe de porumb (250 gr.paharul)
  2. 2 cepe medii
  3. 1 morcov mic
  4. sfeclă roșie (o mîna bună)
  5. 4,5 roșii mici sau 2,3 linguri pastă de tomate
  6. condimente uscate (hmeli-suneli)
  7. piper măcinat iute
  8. piper boabe aromat
  9. 150 -200 ml.ulei de casă
  10. 300 gr.piept de pui
  11. sare după gust
  12. varză proaspătă 100 gr., foi de varză murată.

Trecem prin răzătoare legumele si le călim căteva minute în ulei pe tigaie. Adăugăm carnea tăiată mărunt.Crupele de porumb le spălăm în cîteva ape.






Varză murată daca este prea acră o punem să stea în apă rece o noapte. A doua zi o clătim și o rupem bucați mici pentru a modela sarmalele. Cele mai mari foi le lăsăm întregi pentru a pune în ele sarmaluțele.



Vreau să spun că această metodă este foarte practică pentru gospodinele care înca nu reușesc să le împletească perfect și care riscă să se desfacă în timpul fierberii. Puse una lîngă alta și înfașurate în plicușor, sărmăluțele se lipesc una de alta și ca rezultat sunt întreguțe. Avem grijă ca în fiecare sărmaluță să punem cîte o bucățica de carne. Mai multe nu am pus,căci sunt mărunte.









Punem pe tavă frunze de varză.




Aranjăm sarmalele. Turnăm peste ele apă clocotită și le punem în cuptor. Acoperim vasul. Le coacem 1,5 ore sub capac și 1 oră fără capac.






Poftă bună!!!


Bunica recomandă