Turte aerate coapte pe tigaie

Turte aerate coapte pe tigaie

Turte coapte pe tigaie

 Multora nu le place turtele coapte pe tigaie în mult ulei, deaceea am hotărît să ma împart cu voi, cu o rețetă deosebită de turte pe tigaie coapte fără pic de ulei. Trebuie să respectăm doar pașii de preparare. Putem face aluatul turtelor de cu seară. Îl putem pune în frigider să dospească , iar dimineața îl  scoatem din frigider, îl lăsăm puțin să se încălzească și modelăm turtele. Sunt niște turte pe care le putem înlocui cu pâinea. Sunt moi, aerate și pur și simplu delicioase. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente pentru 4 turte: 200 ml lapte, 1 ou, 1 lingură de zahăr, 1 linguriță rasă de sare, 4-5 gr drojdie proaspătă ( 1 linguriță drojdie uscată), 400 gr făină, 3 linguri ulei.

Într-un vas vom turna laptele. Tot aici vom adăuga zahărul, sarea și drojdia. Vom lăsa amestecul pe 10 minute ca drojdia să se dizolve. Vom adăuga oul bătut, apoi treptat făina. Nu vom frămînta pînă la sfărșit coca de aluat, ci vom adăuga uleiul. Aluatul nu se va lipi de mâini. Îl vom pune, așa cum am menționat la descrierea postării, în frigider la dospit peste noapte, dar, desigur, îl putem lăsa să crească în volum 1-2 ore, după care îl putem lucra. 

Divizăm coca de aluat în 4 bile egale. Le lăsăm 10 min. să se odihnească.

Modelăm turtele (de grosimea 1, 5 cm) cu citorul pe masa presurată cu puțină făină. Le lăsăm să se odihnească 25- 30 min.

Le coacem pe tigaia uscată cu capac la foc mediu înspre mic. Le coacem pe ambele părți. La dorință le putem unge cu  puțin unt, dar le putem lăsa uscate. 


Turtele sunt gata. Le putem servi cu smântînă, magiun sau miere. Poftă bună.





Bunica recomandă


Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi
Plăcintă boierească cu carne și brânză de oi

Plăcintă boierească cu carne și brînză de oi... Rețetă moldovenească

Citește
Malai cu dovleac
Malai cu dovleac

Mîncarea buneilor noștri...

Citește
Babă din tăieței în două culori
Babă din tăieței în două culori

Cea mai originală babă din tăieței de casă...

Citește
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr
Plăcinte triunghi cu sfeclă de zahăr

Rețetă nouă de plăcinte foioase....

Citește
Tort Negru
Tort Negru

Cel mai îndrăgit tort din copilărie...

Citește
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte
Plăcinte Spirală din aluat pe bază de lapte

Plăcinte moi și delicoase la cuptor...

Citește
Sarmale cu varză proaspătă
Sarmale cu varză proaspătă

Sarmale cu varză proaspătă ca la bunica.

Citește
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată
Plăcinte foioase pe apă carbogazificată

Plăcinte foioase cu brânză și varză pe bază de apă carbogazificată.

Citește
Zeamă cu tăieței și găină umplută
Zeamă cu tăieței și găină umplută

Zeamă cu găină umplută și ardei umpluți cu măruntaie... Un deliciu de te lingi pe degete...

Citește
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă
Plăcinte din foi Fillo pe bază de apă

Foi Fillo subțiri pe bază de apă... Catifelate și flexibile...

Citește
Găină cu cartofi în sos de smîntână
Găină cu cartofi în sos de smîntână

O mîncare simplă, dar foarte gustoasă...

Citește
Chisăliță din corcodușe
Chisăliță din corcodușe

Chisăliță ca în Moldova...Așa am mîncat la bunica, așa am făcut-o și eu.

Citește