Turte aerate coapte pe tigaie

Turte aerate coapte pe tigaie

Turte coapte pe tigaie

 Multora nu le place turtele coapte pe tigaie în mult ulei, deaceea am hotărît să ma împart cu voi, cu o rețetă deosebită de turte pe tigaie coapte fără pic de ulei. Trebuie să respectăm doar pașii de preparare. Putem face aluatul turtelor de cu seară. Îl putem pune în frigider să dospească , iar dimineața îl  scoatem din frigider, îl lăsăm puțin să se încălzească și modelăm turtele. Sunt niște turte pe care le putem înlocui cu pâinea. Sunt moi, aerate și pur și simplu delicioase. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente pentru 4 turte: 200 ml lapte, 1 ou, 1 lingură de zahăr, 1 linguriță rasă de sare, 4-5 gr drojdie proaspătă ( 1 linguriță drojdie uscată), 400 gr făină, 3 linguri ulei.

Într-un vas vom turna laptele. Tot aici vom adăuga zahărul, sarea și drojdia. Vom lăsa amestecul pe 10 minute ca drojdia să se dizolve. Vom adăuga oul bătut, apoi treptat făina. Nu vom frămînta pînă la sfărșit coca de aluat, ci vom adăuga uleiul. Aluatul nu se va lipi de mâini. Îl vom pune, așa cum am menționat la descrierea postării, în frigider la dospit peste noapte, dar, desigur, îl putem lăsa să crească în volum 1-2 ore, după care îl putem lucra. 

Divizăm coca de aluat în 4 bile egale. Le lăsăm 10 min. să se odihnească.

Modelăm turtele (de grosimea 1, 5 cm) cu citorul pe masa presurată cu puțină făină. Le lăsăm să se odihnească 25- 30 min.

Le coacem pe tigaia uscată cu capac la foc mediu înspre mic. Le coacem pe ambele părți. La dorință le putem unge cu  puțin unt, dar le putem lăsa uscate. 


Turtele sunt gata. Le putem servi cu smântînă, magiun sau miere. Poftă bună.





Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește