Ingrediente:
Se pune făina într-un vas. Se adaugă sarea. Se toarnă uleiul și cîte puțin se toarnă apa, frămîntînd aluatul. S-ar putea ca sa nu folosiți chiar toată apa. Depinde cît va absoarbe făina. Se frămîntă bine aluatul.
Se lasă să se odihnească 20 min. Se împarte aluatul în 4 părți egale.
Se fac biluțe , se lasă biluțele să se odihnească. Se întind cu citorul subțiri ca pentru tăieței.
Turtele se coc pe tavă (a mea de 28 cm.)fără ulei pe o parte și pe cealaltă parte.
Se rup bucăți. Sirop: în ceaun se toarnă 1 pahar de 250 gr. apa , 150-200 gr.zahăr. Se fierbe, se stinge focul. Se adaugă turtele. Se presoară macul puțin oparit,strivit și miezul de nuci fărîmițat.
Se amestecă turtele. Se servesc calde. Poftă bună!!!