Turte cu mac și miez de nuci

Turte cu mac și miez de nuci

  Turte

Ingrediente:

  1. 200 ml de apă rece
  2. 1 linguriță rasă de sare
  3. 2 pahare de făină
  4. 100 gr mac
  5. 1 pahar de 200 gr miez de nuci
  6. 2 linguri ulei.







Se pune făina într-un vas. Se adaugă sarea. Se toarnă uleiul și cîte puțin se toarnă apa, frămîntînd aluatul. S-ar putea ca sa nu folosiți chiar toată apa. Depinde cît va absoarbe făina. Se frămîntă bine aluatul.




Se lasă să se odihnească 20 min. Se împarte aluatul în 4 părți egale.



Se fac biluțe , se lasă biluțele să se odihnească. Se întind cu citorul subțiri ca pentru tăieței.



Turtele se coc pe tavă (a mea de 28 cm.)fără ulei pe o parte și pe cealaltă parte.







Se rup bucăți. Sirop: în ceaun se toarnă 1 pahar de 250 gr. apa , 150-200 gr.zahăr. Se fierbe, se stinge focul. Se adaugă turtele. Se presoară macul puțin oparit,strivit și miezul de nuci fărîmițat.



Se amestecă turtele. Se servesc calde. Poftă bună!!!




Bunica recomandă