Turte cu mac și miez de nuci

Turte cu mac și miez de nuci

  Turte

Ingrediente:

  1. 200 ml de apă rece
  2. 1 linguriță rasă de sare
  3. 2 pahare de făină
  4. 100 gr mac
  5. 1 pahar de 200 gr miez de nuci
  6. 2 linguri ulei.







Se pune făina într-un vas. Se adaugă sarea. Se toarnă uleiul și cîte puțin se toarnă apa, frămîntînd aluatul. S-ar putea ca sa nu folosiți chiar toată apa. Depinde cît va absoarbe făina. Se frămîntă bine aluatul.




Se lasă să se odihnească 20 min. Se împarte aluatul în 4 părți egale.



Se fac biluțe , se lasă biluțele să se odihnească. Se întind cu citorul subțiri ca pentru tăieței.



Turtele se coc pe tavă (a mea de 28 cm.)fără ulei pe o parte și pe cealaltă parte.







Se rup bucăți. Sirop: în ceaun se toarnă 1 pahar de 250 gr. apa , 150-200 gr.zahăr. Se fierbe, se stinge focul. Se adaugă turtele. Se presoară macul puțin oparit,strivit și miezul de nuci fărîmițat.



Se amestecă turtele. Se servesc calde. Poftă bună!!!




Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește