Vărzări cu vișine și zmeure

Vărzări cu vișine și zmeure

                                                         Vărzări cu vișine și zmeure

Ingrediente: 200 ml lapte, 500- 550 gr făină, 18 gr drojdie proaspătă, 1 ou, 50 gr unt, 2 linguri zahăr, 1 linguriță sare.

Toate ingredientele trebuie să fie de temperatura camerei. Pregătim într-un vas făină . În alt vas vom avea laptele, în care vom adăuga drojdia, zahărul și sarea. Vom lăsa 15 min ca drojdia să se înmoaie. Vom turna în făină compoziția din lapte și oul puțin bătut. Vom amesteca toate ingredientele ,dar nu pînă la urmă. Vom adăuga untul de temperatura camerei și vom frămîntăm bine bine aluatul. Aluatul în continuare nu va avea nevoie de făină. Vom lucra pe masă unsa cu puțin ei. Vom modela o cocă de aluat netedă.

Vom lăsa aluatul să se odihnească 1 oră acoperit cu un prosop într-un vas uns cu ulei.

Peste 1 oră divizăm coca de aluat în 8-10 bile. Le lăsăm 10 min să se odihnească.

Peste 10 min putem modela vărzarele. Cu ajutorul unui citor, vom întinde fiecare bila. Vom pune la mijloc vișinile sau zmeura, vom presura puțin zahăr, vom lipi margine, făcînd forma unui plic.

Eu am folosit vișină și zmeură din congelator. 

Punem vărzările pe o tava tapetata cu hîrtie. Le lăsăm 20 min să se odihnească, le ungem cu gălbenus de ou, apoi le dăm în cuptorul supraîncălzit la 180C pînă se rumenesc frumos.

După ce le scoatem din cuptor, le pudram.

Poftă bună!!!





Bunica recomandă