Ingrediente:
Se bucățește găina (se despart aripile și șoldurile de trunchi, se taie gîtul și trunchiul, se taie în 3 părți). Se înlătură plămîii din coșul pieptului. Se pune carnea în apă pe 1-2 ore să iasă sîngele. Se spală în cîteva ape. Se pune apa în ceaun la fiert. Cînd apa este călduță, se pune carnea cîte o bucată pînă la ultima. Se ridică spuma ce se acumulează. După ce spuma a fost adunată, se face focul mic. Se pune puțină sare pentru ca carnea să fiarbă mai repede. Peste 40- 50 min de la fierbere, se adaugă ceapa intreagă, morcovul tăiat rondele sau cubulețe, rădăcina de pătrunjel, roșiile. Peste cîteva minute, adăugăm ardeii tăiați cubulețe și mirodeniile.
Cînd carnea este gata, zeama de acrește cu borș de casă. Se mai adaugă sare după gust. Cînd zeama începe a fierbe, se pun tăiețeii.
Cînd tăiețeii se ridică la suprafață, se adaugă verdeață.
Se pune capacul și se stinge focul. Pofta buna!!!