Borș cu varză murată și costițe de porc

Borș cu varză murată și costițe de porc

Borș cu varză murată

Ingrediente:


  1. 500 gr costițe de porc
  2. 1-1,5 varză murată
  3. 2-3 morcovi
  4. 2 cepe mari
  5. 2 roșii medii
  6. verdeață
  7. frunze de dafin.



Înainte de a pune costițele la fiert, le vom pune pe 2 ore în apă rece ca să iasă sîngele. Peste 2 ore, le spălăm bine în cîteva ape și le punem la fiert. Cînd începe apa a fierbe, avem grijă să luăm spuma de pe suprafață, apoi adăugăm ceapa.



Între timp, pregătim varza murată. Dacă varza este prea acră, o punem să steie în apă rece pe vreo oră. După această o tăiem felii (mărimea la dorință).




Morcovii îi tăiem rondele.



Peste 20 min de la fierbere, adăugăm în zeamă varza murată și morcovii. Apoi adăugăm roșia și frunza de dafin.





Lasăm borșul sa fiarbă la foc mic 1, 30 min- 2 ore cu capac. Cînd carnea și varza au fiert stingem focul și adăugăm verdeața.



Poftă bună...



 


Bunica recomandă