Borș roșu întunecat

Borș roșu întunecat

                                                                                           Borș roșu

Ingrediente: 500 gr sfeclă roșie, 1 pahar fasole fiartă, 1 morcov, 1 ceapă mare, 1 ardei gras, 2 roșii, 5-6 cartofi, piper mirositor, frunze de dafin, borș acru de casă,100 ml.ulei, sare după gust, verdeață.

Etape: fierbem sfecla din timp și o trecem prin răzătoare.In ulei pe tigaie prajim rosiile si jumatate de ardei t.de 1-2 min

Punem apa la fiert și cînd începe a clocoti, adaugăm restul legumelor tăiate cuburi. Ceapa o punem întreagă. Peste 15-20 min adaugăm condimentele și punem sarea după gust.

Cînd legumele sunt fierte se adauga sosul de rosii din tigaie si acrim borșul.

Punem fasolele. Lăsăm să fiarbă încet 2-3 min. Adăugăm sfecla care fierbe doar 1 min.

Punem verdeața și acoperim cu capacul pentru 20-25 min.

În acest timp sfecla va intra în reacăie cu borșul acru și îl va colora frumos.Peste 5-6 ore borșul va avea o culoare intensă, spre roșu întunecat.

Poftă bună!!!