Borș roșu întunecat

Borș roșu întunecat

 Borș roșu

Cel mai gustos şi solicitat borş în familia mea,o bombă de vitamine!Îl pregătesc după două metode şi astăzi vă prezint una dintre metodele folosite.

Ingrediente:

  1. 500 gr sfeclă roșie
  2. 1 pahar fasole fiartă sau 100 gr.păstăi de fasole verde
  3. 1-2 morcovi
  4. 1 ceapă mare
  5. 1 ardei gras(opţional)
  6. 2 roșii
  7. 5-6 cartofi(300-400 gr)
  8. piper mirositor
  9. frunze de dafin(2)
  10. borș acru de casă
  11. 150 ml.ulei
  12. sare după gust
  13. verdeață.

Etape:

Fierbem sfecla în coajă din timp și o trecem prin răzătoare. În ulei pe tigaie prajim roșiile și jumatate de ardei , verdeaţă timp de 1 minut.



Punem apa la fiert și cînd începe a clocoti, adaugăm restul legumelor tăiate cuburi. Ceapa o punem întreagă. Peste 15-20 minute adaugăm condimentele și punem sarea după gust.



Cînd legumele sunt fierte se adaugă sosul de roșii din tigaie și acrim borșul.



Punem fasolele.Lăsăm să fiarbă încet 2-3 min. Adăugăm sfecla care fierbe doar 1 min.



Punem verdeața și acoperim cu capacul pentru 30 min.



În acest timp sfecla va intra în reacție cu borșul acru și îl va colora frumos. Peste 5-6 ore borșul va avea o culoare intensă, spre roșu întunecat.

Poftă bună!!!



Bunica recomandă