Borș sec cu legume

Borș sec cu legume

                                                  Borș sec cu legume

 Borșul cu legume este o mâncare sanatoasa, bogat în vitamine și poate fi considerat un balsam pentru organismul omului. Acest fel de mîncare se face în fiecare sezon şi de fiecare data pun în cratiță ce știu și ce legume am la îndemînă sau pur și simplu las inspirația să lucreze. Poate fi dres cu smîntînă și acrit cu suc de lămîie sau cu borș acru de casă. Iată legumele si pașii după care m-am condus.

Ingrediente pentru 4 l de apă: 300 gr cartofi, 2 morcovi , 2 ardei mijlocii, 1 roșie mare , 1-2 linguri pastă de tomate, 400 gr varză, 150 ml ulei, 2 cepe,250 gr fasole fierte, verdeață, borș acru sau suc de lămîie după gust, sare după gust,2,3 frunze de dafin,citeva boabe piper iute,citeva boabe piper aromat

Mod de preparare: Se pune apa la fiert. Între timp pregătim legumele. Cartofii îi tăiem cuburi, morcovul îl tăiem rondele sau cubulete, roșia și ardeii îi tăiem cuburi mici, varza o mărunțim cu cuțitul.



Într-o tigaie punem ceapa tăiată mărunt la călit cu uleiul. Dacă nu suportăm ceapa măruntă în borș, atunci o punem întreaga în apa la fiert, apoi o vom scoate. După ce am călit ceapa, adăugăm  pe rînd varza, ardeiul și pasta de tomate , roșia. Amestecăm bine lăsăm vreo 10 min să se călească la foc mediu. După ce legumele s-au călit ușor, le adăugăm în cratița in care fierbe apa. Punem aici morcovul, cartofii și fasolele. Lăsăm totul să fiarbă pînă cartofii sunt deja gata. Adăugăm mirodeniile,borșul acru sau sucul de lămîie și sarea după gust,lasam 2 min.borsul sa fiarba. Punem verdeața și stingem focul. Cratița se lasă acoperită cu capac pe 10 min. Borșul sec cu legume este gata. 

Poftă bună.





Bunica recomandă