Ciorbă cu perișoare și tăieței

Ciorbă cu perișoare și tăieței

                                                    Ciorbă cu perișoare și tăieței

De multe ori se întîmplă să ai pofte de zeamă cu carne de pui și tăieței, dar nu ai la moment carne de pasăre de curte... Cu carne din comerț nu prea ai dorință să prepari o zeamă adevărată, nici gustul nu e același... De aceea, deseori mă scapă din situație această ciorbă care conține perișoare și tăieței de casă... Chiar e foarte delicioasă dacă îi adaugi la sfîrșit borș acru de casă...Iată modul de preparare.

Ingrediente: 400 gr tocatură de găină + 1 ceapă+ 1 ou+ sare și piper după gust ( ingrediente pentru perișoare), tăieței de casă ( rețetă de tăieței o puteți vedea pe blogul nostru), 1 ceapă mijlocie, 1 morcov mare, a roșie mare, 1 ardei, 2 cartofi, 1 frunză de dafin, sare după gust, o mînă de pătrunjel, suc de lamîie sau borș acru de casă.

Se pregătesc perișoarele. Se amestecă carnea ticată, ceapa trecută ptin răzătoare, oul sarea și piperul. Se modelează perișoarele.

Se pun la fiert 3 litru de apă. Cind apa începe să fiarbă, se pun perișoarele și ceapa întreagă. Se spumează zeama de cîteva ori.

Între timp se călesc pe tigaia încinsă cu puțin ulei legumele deja pregătite. 


În zeamă se adaugă cartofii și se pun legumele deja călite.

Peste 5-10 min adăugăm borșul acru sau sucul de lamîie atît cît dorim ca să acrim ciorba, dar să fim atenți să nu acrim prea tare. După ce am acrit ciorba, adăugăm tăiețeii de casă .


Peste 1 minuta adăugăm verdeață și stingem focul. Punem un capac si peste cîteva minute putem servi ciorba. Pofta buna.. 

Bunica recomandă