Supă cremă de pui cu ciuperci

Supă cremă de pui cu ciuperci

                                                   Supă cremă de pui cu ciuperci

 Deseori prefer să o prepar din simplul motiv că este foarte fină și delicioasă. Cînd am ocazia, o comand în restaurante în farfurie de pîinică însoțită de pesmeți. Este cea mai reușită rețetă, întrucît este la gust identică cu cea savurată în acel restaurant... Familia o îndrăgește, oaspeții la fel. Se servește în farfurie de pîine, însă se poate și fără. Aș dori să vă scriu în detalii cum se prepară acest deliciu extraordinar. Porția este pentru 2 persoane, dar dvs puteți dubla cantitatea ingredientelor.

Ingrediente aluat: 10 gr drojdie proaspătă, jumătate linguriță sare, 1 linguriță zahăr, 150 gr lapte, 250 gr făină.

Ingrediente supă: 500 ml lapte, 200 gr ciuperci proaspete, 250 piept de pui, 2,5 linguri făină, 50 gr unt, 1 ceapă,sare și piper după gust.

Pregătim aluatul. Într-un vas punem drojdia, sarea și zahărul. Cu o lingură amestecăm compoziția. Peste cîteva secunde, vom observa cum drojdia devine lichidă. În așa fel , nu va fi nevoie ca drojdia să fermenteze. Adăugăm aici laptele de temperatura camerei. Adăugăm treptat făina și frămîntăm aluatul. Formăm o cocă de aluat moale, pe care o vom pune să se odihnească aproximativ 1 oră.

Peste 1 oră despărțim coca în 2 părți. Din fiecare parte desprindem cîte o bilă mică de aluat. Modelăm bilele care vor reprezenta farfuriile noastre. Vom obține 2 farfurii, pe care le vom pune pe o tavă . Le lăsăm să crească 30 min, după care le punem în cuptorul supraîncălzit la 180C, timp de 25- 30 min.


Pregătim supa cremă. Vom tăia după dorință ciupercile și pieptul de pui. Ceapa o vom tăia mărunt.

Ciupercile le vom căli la foc mediu spre tare pe tigaia încinsă cu ulei vreo 10 minute. Ceapa și pieptul de pui, la fel le vom căli aparte.

Toată ceapa rumenită, 2 linguri de piept de pui și 2 linguri de ciuperci călite le vom da prin blender.

Într-un ceaun vom topi untul. Cînd untul s-a topit, adăugăm aici laptele rece. Tot aici adăugăm făina. Amestecăm compoziția atît timp cît este rece pentru a evita la maxim cocolașele. Cînd compoziția a început să fiarbă, adăugăm ceapa, pieptul și ciupercile date prin blender. Tot aici punem ciupercile și pieptul de pui călit. Adăugăm sare și piper după gust. Fierbe 7-10 min după care stingem focul. Dacă crema s-a îngroșat, adăugăm încă puțin lapte.

Tăiem capacul pîinicii, scoatem miezul și punem supa cremă în farfuria improvizată. Se poate servi și în farfurie obișnuită împreună cu pesmeți.


Poftă bună.


Bunica recomandă