Supă cu galuște de griș pufoase

Supă cu galuște de griș pufoase

                                                                   Supă cu galuște de griș

Aceasta este o supă delicioasă și ușoară care se prepară foarte rapid, doar ca trebuie să așteptăm carnea să fiarbă. Se prepară din carne de pui sau găină. Din toate metodele de preparare, am hotărît să mă opresc la aceasta. Găluștele pufoase de griș îi dau o notă delicată. Iată cîtiva pași pentru a face o supă gustoasă și găluște de griș cu o textură moale atît în interior, cît și în exterior.

Ingrediente: 1 pui sau o jumătate de găină , 1 ceapă, 1 morcov, 1 frunză de dafin, sare după gust, rădăcină de pătrunjel, verdeață.

Pentru galuște vom avea nevoie de 2 ouă, 7 linguri pline de crupe de griș și 1 praf de sare.

Primul pas pe care îl vom face, este să spălăm bine carnea și s-o lăsăm în apă rece 1-2 ore.

Vom avea nevoie aproximativ de 3 l de apă. Carnea nu va fierbe în multă apă, deoarece pe parcursul fierberii, vom adăuga puțină apă. Punem carnea la fiert la foc mic ( ca la piftie). Adunăm spuma. Cînd carnea aproape e fiartă, adăugăm ceapa, radacina de pătrunjel și morcovul. Putem pune morcovul întreg sau îl putem tăia după dorință. Adăugăm frunza de dafin și sarea. 

Găluștele le facem cînd deja carnea și legumele au fiert. Într-o farfurie batem ouăle cu praful de sare. Adăugăm treptat ( în ploaie) crupa de griș. Amestecăm compoziția bine.

Lăsăm 5 min, după care cu o lingură mijlocie formăm galuștele și le cufundăm atent în supă.

Este foarte important ca în acest moment focul să fie mic, de altfel găluștele se vor împrăștia. După ce am pus găluștele, adăugăm în după 200 ml apă rece. Cînd începe după să fiarbă, mai adăugăm încă vreo 150 ml apă rece. Acest proces este esențial pentru că găluștele să fie pufoase. Din momentul în care le-am pus în supă, găluștele vor fierbe 5 min. După ce al stins focul, punem verdeață.

Supa cu găluște pufoase este gata. O pot savura, atît cei maturi, cît și copiii.

Poftă bună.
Bunica recomandă